Opel Combo: EGR afdoppen

Bouwjaar: 2000

Weet iemand of je bij deze bestelwagen met een X1.7D de EGR vacuumslang kan afsluiten zonder dat er een storingsmelding c.q. motorlampje gaat branden? Moet je dan naar de garage om die melding te resetten, of kan ik het gewoon proberen?

ldekker

Geplaatst door ldekker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ldekker (0), 18 jaar geleden

Is inderdaad een Combo B. Het werkt, er gaat niets branden. Motor loopt rustiger en heeft meer power. Bedankt!

fritske (0), 18 jaar geleden

domme vraag misschien... maar als de motor beter loopt als dat is afgesloten.. waarom zit er dan een egr op? (ik weet niet wat het is verder, maar ik hoor het vaak vernoemd worden hier)
Ik heb ook een combo, uit 96, zit het er bij mij ook op, en heb ik er voordeel bij als ik het ook zou afsluiten? en waar zit het en hoe sluit ik het af?
groeten fritske

ldekker (0), 18 jaar geleden

De EGR zit erop voor een lagere NOx-emissie. Er worden bij bepaalde belasting van de motor uitlaatgassen teruggevoerd naar de verbrandingskamers. Dit geeft een slechtere verbranding; meer roet. De EGR zit aan het einde van de buis die loopt van het uitlaatspruitstuk naar de luchtinlaat. Je kunt het vacuumslangetje afsluiten, echter beter is een blinde pakking te monteren aan het begin en/of einde van voornoemde buis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.