Opel Astra DTL 2.0 16v: EGR Klep?

Bouwjaar: 1999

Na het reinigen van de luchtmassameter trok de auto niet meer. Ik heb hem vervangen maar hij trekt nog niet zoals hij deed. Zou dit aan de egr-klep kunnen liggen? Het lampje van het motormanagement gaat aan en als ik gas geef weer uit. Af en toe blijft hij branden en moet ik de motor uitzetten en weer opnieuw starten. Wie weet wat dit kan zijn? bvhd

Frank3210

Geplaatst door Frank3210 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

vacuum slangen lek? oliepeil te laag?

Frank3210 (0), 20 jaar geleden

Zal ik eens controleren. Als ik de egr klep wil reinigen, waar kan ik dat het beste mee doen? En wat doet die klep precies?

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

denk niet dat dit zin heeft...deze klep haalt de uitlaatgassen weer terug de motor in...overigens waarom laat je de wagen niet uitlezen..weet je direct wat het probleem is.

Frank3210 (0), 20 jaar geleden

Dat is misschien wel de beste oplossing. Kan een vacuumslang zomaar lek raken? Want voordat ik de luchtmassameter schoongemaakt heb liep de auto gewoon goed. Het luchtfilter is wel behoorlijk smerig. Die zal ik eerst eens vervangen.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

als je bij de luchtmassameter hebt gezeten heb je ook aan de vacuumslangen gezeten onder de lmm....mogelijk hangt daar nu wat los. overigens heb je de lmm nu niet omgekeerd gemonteerd? er staat een pijl op die naar de motor moet wijzen..


Frank3210 (0), 20 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Inderdaad het vacuumslangetje die naar de overdrukklep van de turbo loopt lag eraf.

Bedankt Opeltje!!

Groeten Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.