Opel Astra F X1.6XEL: EGR klep

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal

Ik zie dat er tamelijk veel vragen gesteld worden over de EGR klep en zijn problemen. Veel problemen over het feit dat de klep blijft hangen en veel geld kost. Nu heb ik me al meerdere malen laten vertellen door monteurs dat deze klep best gemist kan worden en meer problemen dan goeds oplevert. Door de vacuumslang af te koppelen en af te doppen zou de EGR klep dicht moeten gaan staan en dan zouden de uitlaatgassen dus niet meer herverbrand worden. Buiten het feit dat het iets minder goed is voor het milieu, zou dit het voordeel hebben dat je dus geen last krijgt van vervuilde kleppen en dichtgeslibde inlaatspruitstuk enzo. Met als gevolg dat je vroeg of laat de hele boel kan demonteren om schoon te maken. Kan je de klep nu wel of niet buiten werking stellen en zijn er nu wel of niet problemen mee te verwachten ? Als alleen maar het motormanagement lampje gaat branden, zou mij dat worst zijn... Daar is ook wel iets aan te doen.. Of is er iets anders dat meespeelt ? Het blijkt dat de auto gewoon door de keuring komt en dat veel nadelige gevolgen verdwenen zijn. Wie weet er meer van ???

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opelfan (0), 19 jaar geleden

hallo remco , spijtig genoeg is het niet zo simpel als je voorsteld. Je hebt gelijk egr kleppen die vacuum bediend zijn die kan je zonder al te veel problemen uitschakelen . Helaas zijn vele van de tegenwoordig uitgeruste wagens voorzien van een elektrisch bediende egr klep . deze' worden niet alleen gestuurd door de ecu , maar er ook door gecontroleerd . Inhouden , afslaan , stotteren , het is mij allemaal bekend . Rij zelf met een tigra hele toffe wagen als hij zijn egr kuren achterwege laat ,5 maand na de vervanging van mijn egr begint alles opnieuw ,deze wordt nu onder garantie vervangen en dat zijn op 3 jaar tijd 3 nieuwe egr kleppen

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heej Mario

Dan heeft mijn Astraatje dus waarschijnlijk ook een electrisch bediende EGR klep ? Dus dichtmaken of afsluiten is geen optie ? Hoe veel kost verder zo'n klep en hoeveel garantie krijg je er op ??

Gr.
Remco

opelfan (0), 19 jaar geleden

hello remco , zo is het ! een egr klep kost al gauw 180 euro , garantie zal wel een jaartje zijn zeker ! normaal( volgens mijn opel dealer) na een nieuwe egr zijn alle problemen voorbij , dat is wel zo toch heb ik er al drie versleten op 3 jaar .Moet er wel bij vertellen , de eerste vervangen in garantie ( had net mijn auto gekocht ) het vervangen is niet gebeurt met een nieuwe klep . Er werd mij verteld dat de klep gereviseerd was omdat dat minder duur zou zijn . Na een jaar bij de opel dealer langs een nieuwe laten monteren na amper 3500 km hetzelfde probleem. Nu dus deze week de derde in garantie . Ik denk toch dat mijn geval eerder een uitzondering is . Mijn advies vervangen en tis opgelost! een betrouwbare opel dealer zoeken of als je het zelf kan bespaar je nog wat uit aan werkuren . Kan u vertellen tis een echt prutswerkje . gr m

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.