Opel Corsa: EGR-klep vervuild

Bouwjaar: 1997

Hallo, ik heb een corsa van '97 met een 1.6i gsi 16V motor. Hij rijdt perfect maar sinds gisteren met horten en stoten. Stationair loopt hij soms goed en dan weer niet, ben bij de dealer geweest voor diagnose test, want geellampje voor de motorstoring brandde, ze zeggen dat de egr klep vervuild is.Hun advies gewoon een nieuwe, kost incl.montage tegen de ¤300,-,je hoe ze bij de dealer denken, iets wat niet goed of vuil is gewoon vernieuwen, maar soms kan je het ook schoonmaken, toch,maar hoe en waar zit de EGR-klep?

mr-moh

Geplaatst door mr-moh (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

egr klep zit links onder het inlaatspruitstuk,vooral bij een corsa of tigra is het wel even sleutelen maar het is het proberen waard,goed inspuiten met carb cleaner, inlaten trekken en schoonblazen.ik heb er verschilende problemen mee opgelost.gr gep

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij is het steeds maar een hele tijdelijke oplossing ! Ik heb er ook twee van die liggen en die doen het dan een paar dagen weer en dan komt het lampje weer ! Maar probeer het zeker. Alleen zo klote bij komen bij die motortjes ! Volgens mij kun je de halve motor demonteren !

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

halla jongens, ik heb het egr-klepje gevonden . Hij ligt onder de inlaat, klote plek om erbij te komen, maar het is toch gelukt, ik heb los gemaakt en schoongemaakt met remmen reiniger en ja hoor die was weer schoon en het klepje werkte weer prima, alles weer teruggemonteerd en gestart en hij loopt als een zonnetje, de gele lampje is weer uit en blijft uit.Het was toch de moeite waard om het schoon te maken. Ik zou zeggen als je een opeltje op benzine rijdt en je EGR- geeft problemen:(op diesel gaat je egr eerder kapot door de roetvorming) schoonamken die handel of ¤300,- uitgeven, ik denk het eerste, mvg.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

We zullen zien ! ik hoop dat het weer een tijdje werkt, maar vroeg of laat gaat ie weer naar de klote !

Gr.
Remco

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou nou nou, ik wist niet dat jij zo licht geraakt was. Nu moet je me even vertellen wat jou zo stoort aan mijn tekst. Zoals jij reageert, dat slaat nergens op. Ik probeer je alleen maar te zeggen dat het EGR probleem een veel voorkomend probleem is. Ik heb er ook mee te maken en heb ook te horen gekregen dat het schoonmaken ervan van zeer tijdelijke aard is. En heb het zelf ook mogen ervaren. Dus die info geef ik jou door. Wat je ermee doet is een tweede. Ik zeg niet voor niks dat IK HOOP DAT IE HET WEER EEN TIJDJE DOET ! Ow ja. Maar goed.

De groeten,

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

Remco kijk, een egr-klepje die alleen vervuid is, waarvan het klepje nog goed functioneert en de MAF-sensor reageert wel op de elektronica erin dan is het wel degelijk de moeite waard om het schoon te maken, want de corsa van mij reed af en toe kt. en niet constant. Hij reageerde soms gewoon normaal maar als de diagnose-lampje aan ging begon de hele kt. gedoe.Ik begrijp je best wel want ik heb heus wel die ervaringen waar jij over praat, snapje dus no hard feelings, oke de mazzel!! MVG...

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

It's ok. Ik weet alleen dat het vaak niet alleen de klep erin is die wel / niet kan bewegen. Maar ook de weerstand die erin zit. Die klep schuift daar over heen. En naar gelang de stand, varieert de weerstand dus ook. Vroeg of laat wil het blijkbaar voorkomen dat de klep nog wel beweegt, maar de teruggekoppelde weerstand niet meer in orde is.
Maar het is zeer zeker de moeite waard om te proberen. Wie zou ik zijn om jou te zeggen wat wel en wat niet te doen ???

Gr.
Remco

hansall (0), 18 jaar geleden

He Remco
Ik heb dezelfde problemen als jou. Mijn Corsa B komt uit 93. Vorig jaar kreeg ik last van mijn knipperlicht. Na lang zoeken had ik het gevonden aan de bestuurderszijde zit onderaan de linkerkant ongeveer naast de stoel een contact doos. In deze contact doos zit de verbindingen voor alle dashboard onderdelen, dus ook de richtingaanwijzers. Het probleem is dat de contacten slecht contact maken. Ik heb de contacten meer naar binnen gedrukt met een klein schroefje zodat ze beter in elkaar vallen en dus goed contact maken. Bij mij en een vriend van mij heeft dit goed geholpen. Bij mij werkt mijn buitentemperatuur ook niet. Ik heb de sensor wel vervangen maar dit heeft niks geholpen en vermoed dat dit nu ook in die contactdoos zit. ps. de buitentemperatuursensor zit tussen de bumper en radiateur in geplaatst als je in de gril kijkt zie je hem zitten het is een vierkant blokje. Nu moet ik alleen nog het afslaan en inhouden oplossen ik zal die EGR klep proberen. Waar zit de EGR klep of wat is een andere naam ervoor want ik kan het niet vinden in de vraagbaak van de Opel Corsa.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.