Opel Vectra: EGR reinigingsmiddeltje

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19CDTI

Vorige week naar Duitsland geweest en naar aanleiding van verschillende forum-adviesen, de auto eens flink laten werken met het idee de EGR op te schonen. Het resultaat was dat ik de laatste 30 kilometer (van de 1200 kilometer) met een stotterende auto ben thuis gekomen.
De foutcode wees op een storing in één van de injectoren. Injectoren zijn door de dealer nagekeken en werkte goed. Alles weer erop gezet en hij rijdt weer als een trein. Conclusie waarschijnlijk een vuiltje. Nu wil ik eigenlijk de EGR preventief schoon houden. Is daar een middeltje voor?

met vriendelijke groet,

André

avonk

Geplaatst door avonk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Luiehond (0) PRO, 15 jaar geleden

Jep, afdoppen... Maar EGR schoonhouden is verder eigenlijk een onbegonnen zaak, tenzij je zin hebt om elke maand het spul uit elkaar te halen. Die vervuiling gaat namelijk snel! Zo af en toe schoonrijden, zoals je inmiddels gedaan hebt, lijkt in de praktijk weinig uit te halen... de kleppen en kat en dergelijke blijven dan WEL schoner. Er bestaan wel enkele wondermiddeltjes, en die helpen op zich ook wel, maar kosten veel en de vervuiling komt heel erg vlot terug.

mvr.gr.
Sjoerd

avonk (0), 15 jaar geleden

Beste Sjoerd, denk je dat het met deze auto kan dat afdoppen. Of is het gewoon uitproberen, met eventueel een geboord gaatje. En is het makkelijk zelf te doen, ik heb bijvoorbeeld geen idee hoe ik zo`n plaatje moet maken.

Luiehond (0) PRO, 15 jaar geleden

Poeh! Ik weet niet of dat kan met dit type. daar heb ik geen ervaring mee, maar er is hier vast iemand die het weet! Afdoppen kun je vrij makkelijk zelf. Op een dun stukje plaat trek je de omtrek van de pakking over, en de boutgaten. Als je die mooi uitknipt, heb je een dichte pakking. Wat ik WEL weet van de oudere typen opels, is dat die EGRs absoluut niet af te doppen zijn, door hun constructie. Sorry!

M.vr.gr.
Sjoerd

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat het niet kan,ik denk dat je een foutmelding krijgt.

avonk (0), 15 jaar geleden

Ik zal hem eens proberen los te maken, helaas kun je er niet echt makkelijk bij.

golf86 (0), 15 jaar geleden

Waarom zou je je egr schoon willen hebben? Als ie het doet is het ok toch.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.