Opel ASTRA-G-CARAVAN: enkele vraagjes

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: z16SE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 62

ik ben het net getypte bericht helemaal kwijt geraakt. dus moet ik weer opnieuwe beginnen.

ik heb een astra g 1.6 station op lpg 286.000km

hij remt naar mijn inszien niet zoals het hoort. schoenen achter hebben voldoende voering. trommels zijn op aan het raken. voor heb ik voldoende remblok maar heb het idee dat de blokken van slechte kwaliteit zijn. ook zaten hier geen slijtage indicators bij en nu geeft de boordcomputer signaal remvoering controleren. dat vind ik op zich geen probleem.
de astra g heeft rondom koni schokdempers en hulpveren. soms heb ik het idee dat ik na 2x remmen harder kan remmen. of dat de druk dan beter word verdeeld. er lekt niks , de wielrem cillinder zijn niet zo oud.de vloeistof ook niet. iemand tips?

auto heeft abs

punt 2 . auto lijkt soms niet te decelleren (boordcomputer geeft dan ook geen 0.0ltr aan) maar bv 2.4 ltr en tijdens remmen is dat best wel raar. want soms deccelereert hij wel met als resultaat dat je dan harder remt dan je zou willen.

deze 2 punten zijn onafhankelijk en afhankelijk van elkaar want als ik de koppeling in trap blijf ik nog steeds van mening dat het wel harder kan remmen .. het is geen gevaarlijk iets want hij remt voldoende en ook redelijk hard maar met mijn combo bus zat ik bij wijze van tegen de vooruit als ik maar naar het rempedaal keek.

ook in zijn 2e versnelling onderin zijn toeren heeft deze motor zeer weinig kracht. ik las vermoedelijk ergens dat er een software update is die dit en andere dingetjes kan verhelpen..

is iemand hiermee bekent? en zou hij dit voor mij willen doen. ik kan naar je toe komen. ook hoorde ik iets over egr afdoppen/uitlezen?

nou heb ik zelf wel een op com maar hoe ik dit doe? en of het kan dat vraag ik me af.

alvast bedankt Rico

Ricochet

Geplaatst door Ricochet (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.