Opel Astra: stuurhuis astra f 1.4

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: c14nz

Mijn stuur staat nu wat schuin en ik kan met die spoorstangen op het moment niet goed uit de voeten van wege de kou buiten, aan de linkerkant kant ik niet draaien die zit vastgeroest en aan de andere kant kan ik wel draaien maar dat moet niet verder, de auto spoort nu goed maar me stuur staat scheef en wilde dat nu oplossen door het stuur te verdraaien maar ik las dat je moet oppassen met de airbag die vast zit met 2 schroeven aan de achterkant van het stuurhuis met special gereedschap?? (waar zit dat dan mee vast?).
Weet iemand hoe ik dit probleem moet aanpakken zonder dat ik hem ineens geactiveerd?
alvast bedankt

henhen

Geplaatst door henhen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

gewoon je wagen goed uit laten lijnen,meestal ben je dan klaar rond de 70€ mits je spoorstangen gangbaar zijn,anders zal er iets bij komen maar dat lijkt me dan normaal.

S400 (0), 13 jaar geleden

Hoe weet je dat je auto goed spoort?
Er zijn meerder sporingscriteria.
Het feit dat hij rechtuit rijdt zegt niet altijd dat de sporing correct is.
En dat blijkt wel uit uit feit dat je stuur scheef staat.
Dit zul je later wel merken aan het afslijtpatroon van de banden.
Het GOED uitlijnen van autos is een vak waarvoor speciale kennis en apparatuur vereist is.
Laat dit gewoon door een vakman doen(dus geen kwikfit) de kosten hiervoor zijn niet erg hoog en snel terug verdiend nu gaan namelijk je band of banden eraan.

henhen (0), 13 jaar geleden

Ja ik moet zeggen dat jullie gelijk hebben,maar ik heb er zaterdag mee gereden en toen kon ik voelen dat me wielen te recht stonden,zondag aan de andere kant iets bij gedraaid en ik moet zeggen hij stuurd weer als een scheermes dus ik doe er niets meer aan, hij zal weinig afwijken ik waag het er op, maar kunnen jullie mij zeggen hoe het zit met die airbag met wat voor shroeven zit het vast en waar moet ik voor uitkijken .
maar bedankt voor het meedenken ik wadeer het groetjes Hennes.

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Nooit het stuur zelf gaan "rechtzetten"...het stuurhuis moet in het middenstand staan en de auto moet gewoon door een vakman uitgelijnd worden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.