Opel Zafira: ESP lampje brandt sporadisch ...

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Al twee jaar licht sporadisch het ESP lampje op. De merkdealer kon geen specifieke foutcode vinden en had geadviseert om door te rijden. Intussen brandt het lampje naar ongeveer 45minuten op de snelweg. Ook een ander garage kon geen oorzaak vinden. Maar ze vertelden ook, dat in Nederland voor mijn auto het ESP systeem niet bij de keuring wordt gecontrolleerd. Hun advies was, om het lampje uit te zetten.

In feite ben ik al met brandend lampje bij het uitlezen geweest en ze hebben geen fouten kunnen vinden.

Kan ook een vrije garage deze ESP foutcodes uitlezen of alleen een merkdealer?

Is er een mogelijkheid om het ESP systeem uit te zetten? Vroeger was er een schakelaar voor, maar niet bij mijn bouwjaar.

In 2001 werd ooit firmware van het motormanagement vervangen, zou zoiets nog iets brengen of kan ik beter doorrijden totdat echt iets uitvalt?

Het lijkt mij een duur grap om het motormanagement te vervangen en dan te moeten concluderen dat de fout niet is verholpen...

Lutz

Geplaatst door Lutz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het lampje brandt, dan moet er een foutcode in het ESP systeem staan.
Met die foutcode (compleet met nummer) kun je gaan zoeken.
Is er geen foutcode in het systeem aanwezig, dan rest de conclusie dat er een kortsluiting/fout in het dashboard zit.

Opel wordt door de meeste after-market testers goed ondersteund en er is ook heel goede software om uit te lezen.
Dus veel universele garages zouden dit systeem moeten kunnen uitlezen.

Vraag: hoe krijgen de garages het lampje weer uit? Door het wissen van de foutcodes in het ESP? Dan was er dus een code.

Lutz (0), 13 jaar geleden

[quote=oldford]Vraag: hoe krijgen de garages het lampje weer uit? Door het wissen van de foutcodes in het ESP? Dan was er dus een code.[/quote]
Je rijdt met brandend lampje naar de garage, en zet het contact uit. Zet je het contact weer aan dan blijft het lampje uit. Totdat het drie kwartier later of zo weer begint met branden.

De merkdealer heeft eens heel diep in het systeem naar fouten gezocht, maar niets kunnen vinden.

Dat zou kunnen duiden op een fout in het dashboard. Blijft de vraag, of het nuttig is, dat te laten uitzoeken. Behalve olie in de motor bijvullen kan ik niet veel zelf doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.