Opel Zafira: Opel Zafira in noodloop

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 CDTI

Hallo luitjes, ik ben voor het eerst hier met m'n verhaal.
heb in Januari een Opel Zafira uit 2006 1.9 CDTI aangeschaft en er een paar maanden probleemloos mee gereden,een lekkere gezinsauto,met ruimte voor oa twee opgroeiende pubers.

Totdat ik een keer van het werk in de luchpauze wegreed en tijdens het schakelen bij het inhalen van wat fietsers de auto ineens inhield en het gaspendaal niet meer reageerde, ik kon gasgeven wat ik wou,maar geen reactie,alleen ging de auto hogere toeren maken.

Enfin gelukkig zat ik nog op het industrieterrein,heb de auto aan de kant laten rollen en de boel afgezet,even gewacht,want schrok toch behoorlijk,opnieuw gestart en even later hetzelfde probleem,tot een paar keer toe.

Toch nog teruggereden naar het werk en de auto in de garage gezet om later in de middag probleemloos naar huis te rijden,een rit van plm 50 minuten.
Paar dagen geen last vervolgens en toen ineens weer op weg terug van werk naar huis,vervolgens zijn de sensoren,door m'n garage "schoongemaakt" en na een paar dagen toen kon ik echt niet meer verder en heb mezelf,door m'n vrouw,gelukkig nog een 2 e auto Golf II (start altijd ) en een dag later de auto op laten halen door m'n garage om uit te laten lezen.

Gaf weer storing op het gasdedaal ( sensoren ), is op een in z'n geheel vervangen a 400 euri, dit incl autoambulance natuurlijk en een paar dagen,stonden we weer stil,toch nog na een paar flink het gas te hebben ingetrapt,van kwaadheid,thuis kunnen komen,de auto weer gelijk bij de garage afgeleverd.

Die hebben vervolgens de computer eruit gehaald en opgestuurd naar een gespecialiseerd bedrijf,bleek die niet stuk te zijn anders had het tussen de 800 en 1000 euri gaan kosten.

De zaak bij de garage weer ingebouwd, de kabelboom nog helemaal gecheckt op breuken,enkele stekkerverbindingen schoongemaakt en nu rij ik na de auto 2 weken te zijn kwijtgeweest,zonder problemen,knock on wood...en gaat m'n zgn. "motormanegment" lampje weer branden.

Dus morgen maar weer ff terug naar de garage,terwijl de 2e rekening nog betaald moet worden....
Wordt het niet eens tijd dat Opel eens wordt aangepakt !!!!,zoals ook met Toyota gebeurd is, want ik lees op internet dat ik echt niet de enige bent die zo financieel wordt uitgekleed !!!!

Heb hiervoor jarenlang probleemloos met een 1997 Opel Astra Station diesel gereden,daar stond inmiddels 3 ton op de klok en die liep nog als een zonnetje,maar ja de sloopregeling kwam om de hoek kijken,dus besloten we die in te ruilen.

Maar hoop niet dat dat ruilen nu huilen wordt,want ik ben het goed zat !!!!

gr
Kees

Opeltje60

Geplaatst door Opeltje60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sel (0), 13 jaar geleden

Beste Kees,
Wat is eigenlijk je vraag precies? Je motormanegment lampje brandt weer? Terwijl je auto recent gerepareerd is ? Dan ga je toch terug naar de garage !
Kun je wat meer over 1.9cdti vertellen? Welke motor precies 100, 120 of 150 pk. Wat is de km'stand? Dat kan de kenners helpen om je probleem nader te analyseren.

grtz,

Dirk2301 (0), 13 jaar geleden

Is die garage een opel dealer?

sel (0), 13 jaar geleden

Betreffende 1.9 cdti motoren draaien wat langer in Fiats en Alfa's misschien kun je een keer daar langsgaan?

Opeltje60 (0), 13 jaar geleden

Hey Sel,
ja staat ook in m'n verhaal,ga er morgen heen,ze waren trouwens vergeten om dat zwarte deksel noem ik het maar even,bovenop het blok waar Ecotec op staat er weer op te zetten lag achterin met de schroeven,dus moest nog wel een keer terug...

Maar het is een 120 pk en heb 'm gekocht bij dezelfde garage,als waar m'n vorige Opel Astra vandaan kwam,waar ik 8 jr mee heb rondgetoerd door heel europa..

En Dirk het is geen Opel dealer, het is een gewone garage anex bandenhandel,kom er al jaren en die gasten leveren meestal goed werk en kan er ook altijd aankloppen.

Ja de monteurs van m'n garage hadden ook al gezegd dat als ie nu weer in noodloop zou vallen,de auto maar eens terug moest naar de Opel dealer,die kunnen er evt wat dieper induiken, heb ook daarnaartoe gebeld vwb de geschiedenis van de auto,maar daar kwamen ze alleen tegen dat de turbo een jaar geleden vervangen is.

gr
Kees
PS bedankt voor jullie reacties zover en fijn weekend !

H.Honda (0), 13 jaar geleden

Denk dat je gelijk naar de opel dealer had moeten gaan,daar hebben ze de kennis en de computers om de auto uittelezen. Dat de auto vermogen verliest heeft volgens mij te maken met een vervuilde egr klep oid. Waarom heeft de garage het gaspedaal vervangen?? De computer opgestuurd?? Had hem gelijk bij de dealer laten uitlezen,scheelt een hoop ergenis en poen. Veel SUC 6.
Henri

Opeltje60 (0), 13 jaar geleden

hey Henri,
ja dat zeiden al meer mensen en ook m'n garage heeft dat nu gezegd,dat de eerst volgende keer dat het weer zou gebeuren,de Opel dealer er eens dieper in zou kunnen duiken.
Maar in eerste instantie gaf ie op het gaspedaal de storing,die is inderdaad vervangen,ging een paar dagen goed en daarna is besloten de computer op te sturen,nadat ook de kabelboom gecheckt was,alle stekkers nagelopen en schoongemaakt.
Maar nu rijd ie weer goed,alleen het motormanagement lampje,ging steeds aan na 10/15 minuten te hebben gereden,afgelopen zaterdag de computer laten resetten,maar vanmorgen sprong ie toch weer aan,de auto uitgezet en herstart en toen bleef ie tot ik op het werk was uit.

En waarom ik ook niet naar een dealer ben gegaan is natuurlijk ook het kostenplaatje, bij deze garage heb ik al jaren m'n auto's in onderhoud,dus vandaar..

Heb ooit met m'n andere auto,een Golf II van 4 jaar oud, langs de kant van de weg gestaan,terwijl ie altijd bij de dealer autolichtstad in Eindhoven in onderhoud was,met een geknapte distibutieriem,die had geloof ik op 80.000 vervangen moeten worden en op 110.000 brak ie,met alle schade van plm 4.000 gulden....dus ik had niet zoveel vertrouwen meer in een dealer...
gr
Kees

PvdBosch83 (0), 13 jaar geleden

hey Kees,

Ik herken sommige van je problemen van de Astra van mijn vader. Viel ook regelmatig zonder duidelijke reden in noodloop.
Ook daar is het gaspedaal vervangen al bleek dat niet de oplossing.
Uiteindelijk een monteur bij een opel garage gevonden die nogal geboeid was door het probleem en het op wou lossen. Kwam er op neer dat de computer soms ineens een foutcode uit het verleden vond in het log en daarop in noodloop schakelde. Log gewist en computer gereset en sindsdien geen problemen meer.

Opeltje60 (0), 13 jaar geleden

Ok tja computers,we kunnen er niet meer van buiten..
maar na de laatste keer, er zijn er diverse stekkerverbindengen "schoongemaakt" rijdt ie weer als een zonnetje..al diverse lange ritten mee gemaakt, het motormanagementlampje ging wel branden af en toe,maar gek genoeg na een lekke band te hebben vervangen vorige week in Duitsland,bleef het lampje daarna weer uit....
gr
Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.