Opel Omega: Fluiten

Bouwjaar: 1998

Hallo allemaal,

Dit is voor mij de eerste keer dat ik hier op deze site aanwezig ben, was al langer op zoek naar iets waar ik met mijn vragen naar toe kon voor wat betreft mijn opel omega B van 1998.
Ben diverse malen bij de garage geweest met kleine dingetjes maar werd meerdere malen met een kluitje in het riet gestuurd.
Dat gebeurd natuurlijk altijd bij iemand die weinig verstand heeft van auto's maar goed ik ben iemand die niet snel opgeeft en dus ben ik hier terecht gekomen en hoop nu, dat hier iemand is die mijn vraag kan beantwoorden.

Heb dus een omega B station van 1998, als ik hem s'morgens start (koude motor dus) dan is het net een straaljager en het geluid komt ergens aan de bestuurders kant onder de motorkap c.q spatbord vandaan.
Bij de opel zeggen ze dat het heel normaal is en dat alle omega's dit doen en dat het te maken heeft met het circuleren vankoude lucht alvorens het door de katalisator gaat. Het zal allemaal wel maar moet dat gepaard gaan met zoveel herrie en ik geloof namelijk niet dat alle omega's dit geluid produceren.

Wie kan mij hier een antwoord op geven?

djuno

Geplaatst door djuno (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Henry,
Wanneer de motor koud is dan zorgt een pomp ervoor dat er extra lucht in het inlaatsysteem word gepomt.
Dit is om de schadelijke uitlaatgassen wat schoner te maken en ook voor een snellere opwarming van de katalysator.
Deze extra luchtpomp hoor je altijd wel een behoorlijk geluid maken maar ik denk dat het bij jou extreem veel is.
De enigste oplossing is denk ik om de pomp te vernieuwen.

Hans

djuno (0), 19 jaar geleden

Hans,

Allereerst bedankt voor je snelle reactie het klinkt heel aannemelijk wat je me verteld maar waarom vertellen ze je dat niet bij een opel garage waar ik al een aantal keren geweest ben met het probleem.
Het enige wat ze me daar voor advies gaven was trek de stekker er maar vanaf dan ben je het geluid kwijt maar of dat nou zo'n goede oplossing is!!!! en naar aanleiding van de ANWB test van afgelopen week dat er maar weinig garage's zijn die hun werk goed doen, dan wordt je als leek al helemaal niet vrolijk.

Maar hans in ieder geval hartelijk dank.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Door de stekker los te halen kan je het iig wel ff testen of het in de pomp zit de ja of de nee maar zou hem toch bij defect zijn maar vervangen. Lijkt mij geen fijn geluid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.