Opel Omega: startproblemen Omega A 23DTR

Bouwjaar: 1991

Afgelopen half jaar heb ik een goed startende en draaiende omega a 23DTR motor in mijn Bedford camper gebouwd.

Alles is goed aangesloten. Het brandstof filter krijgt brandstof en is ontlucht, de verdelerpomp krijgt brandstof en is ontlucht. De brandstof klep op de pomp heeft spanning en ik hoor hem klikken. Bij startpogingen komt er echter geen brandstof uit de losgedraaide aansluit wartels van de verstuivers. De doorzichtige retourleiding van de verdelerpomp laat zien dat er brandstof retour richting tank gaat.

Wat is het euvel? Blijft de brandstofklep hangen ondanks de 'klik'? Is deze te demonteren en te reinigen.Of moet ik aan heel wat anders denken.
Alvast bedankt voor jullie reacties

snelbinders10992

Geplaatst door snelbinders10992 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wanneer je de afsluiter hoort tikken wil dat niet zeggen dat deze ook werkelijk open gaat.
Draai de afsluiter er maar eens uit dan zie je een veertje met een kunststof plunjer waarschijnlijk blijft de plunjer hangen.
Ook het onluchten van dit type gaat soms wat lastig omdat de brandstofpomp rechtop is gemonteerd.

Hans

snelbinders10992 (0), 19 jaar geleden

Inmiddels heb ik de afsluiter losgehaald en weer gangbaar gemaakt. Voor het starten de wartels van de verstuivers iets losgedraaid. Na lang starten kwam er diesel langs de wartels. Wartels weer aangedraaid en getart, De accu is leeg en de motor loopt nog niet. Iemand met tips. Nog beter ontluchten?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Opvoerpomp defect

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.