Opel Vectra: foutkode p0203 opel vectra b moterkode z18xe

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Hallo ik heb het volgende probleem, de op-com geeft foutkode p0203 injektor cil 3, aan en dedecteerd overslaan cilinder 3.
de vraag is wat kan dit zijn? en war moet ik nu gaan zoeken?
het volgende is gedaan; een nieuwe bobinebrug geplaats, de vorige was stuk, de injektoren zijn vervangen, de bougies zijn vervangen , de gasklep is gereinigd en de carterontluchtings is ook schoon gemaakt, zat dikke smurrie in.
heb ook lamdasonde 2 vervangen.
de katalysator is vervangen omdat de uitlaatspruitstuk kapot was, al deze ellende is onstaan nadat de auto apk was afgekeurd op het mm lampje.
de auto loopt nu beroerd

harrykooi

Geplaatst door harrykooi (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Je probleem begint bij de injector (bedrading) van cylinder 3.
Als de injectoren al vervangen zijn en de foutcode er nog is, dan heb je kennelijk een draadbreuk naar cylinder 3.
Of er is iets mis in de motorcomputer.

Overigens, een 2001 auto hoort niet APK afgekeurd te worden op het mm lampje. Dat is pas vanaf 2006.

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Afkeuren op een MM-lampje? Dat kan dus niet bij DEZE auto van dit bouwjaar maar ik denk dat ze hem afkeurd hebben omdat de uitlaatgas waardes niet juist waren.

Je verhaal klinkt ook een beetje eerst alles vervangen en dan er achterkomen dat het eigenlijk wat anders is wat de oorzaak is geweest waardoor die onderdelen "stuk" zijn gegaan.

Als de foutcode nog aanwezig is heb je dus geen aansturing op je injector 3, je motor loopt dan op 3 cilinders, dit kan diverse oorzaken hebben, injector uitschakeling doet de auto om de motor te beschermen, dat hij geen brandstof in blijft spuiten.

Omdat je smurrie in je motor hebt gehad kan er misschien een slecht werkende hydraulische klepstotter in zitten, zodat je kleppen niet meer voldoen openen, slijtage op nokkenassen en volgers is een mogelijkheid.

Soms is het een gevolg van of bedrading die stuk is op je injector, dus bedrading en aansturing controleren (of laten controleren)

De motorecu is wat dus het MEESTE voorkomt bij z18xe motoren deze zijn te laten repareren.

harrykooi (0), 11 jaar geleden

k heb de bedrading gecontroleerd, aan de stekkertjes heb ik een meetlampje gehangen, het lampje deed precies wat de injektor moest doen, alles weer terug gemonteerd en motor loopt weer als een zonnentje gaat nu een proefrit rijden.
het mm heb ik nog niet gereset, dus ff afwachten

harrykooi (0), 11 jaar geleden

Helaas probleem is niet opgelost na ongeveer 3 kilometer deed de motor weer op 3 cilinders lopen, heb bij thuis komst alles gecontroleerd, laat de ecu controleren bij de garage.
jullie horen van mij.
in ieder geval bedankt voor jullie hulp.
ik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.