Opel Vectra 16 xel: gasklepsensor

Bouwjaar: 1996

I.v.m. het nu regelmatig terugkeren van een reeds eerder op deze site vermeld probleem (verhoogd stationair toerental)ga ik de gasklepsensor vervangen.
Ik heb inmiddels begrepen dat het inlaatspruitstuk er dan af moet. Wie heeft hier ervaring mee en wat moet er allemaal gedemonteerd worden om het spruitstuk te verwijderen. Kortom wie kan mij op weg helpen.

Bij voorbaat dank voor de reacties

Martin

Geplaatst door

martinjansman (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

waarom vervang je hem direct? de dealer/garage kan met de tester zo zien of hij goed is of niet.

Opeltje 0
badge

20 jaar

OK,gaan we proberen, het inlaatspruitstuk hoeft er dus niet helemaal af. De dealer heeft hiervoor nl wel een pakking (Cil.kop/spruitstuk) meegegeven. Verder zie ik dat het gasklephuis erg vervuild is. Deze wil ik als hij er toch af is maar gelijk reinigen. Hoe en waarmee kan ik dit het beste doen ?

Gr.

Martin

martinjansman 0

20 jaar

Deze klacht deed zich al in December voor. De dealer heeft toen de diagnose gasklepsensor defect vastgesteld. (Bij gas dicht geeft de app gasklep open 10% aan)Ik heb toen een nieuwe gasklepsensor en inlaatspruitstukpakking gehaald. De klacht is toen echter spontaan verdwenen. Nu doet de klacht zich weer regelmatig voor en wil ik aldnog deze gasklepsensor gaan vervangen. Ik heb inmiddels het bovenste deel van het spruitstuk verwijderd maar dan kom ik nog niet bij de bouten waarmee het spruitstuk vast zit. (Erg vol daar allemaal). Kun jij aangeven wat de beste werkwijze is.

Bvd

Martin

martinjansman 0

20 jaar

bovendeel verwijderen,daarnaar gasklephuis (4 inbus boutjes) losdraaien en huis losnemen.

Opeltje 0
badge

20 jaar

met remreiniger...of zoiets..

Opeltje 0
badge

20 jaar

OK,dank voor de info.

Martin

martinjansman 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.