Opel Zafira: Gaspedaal

Bouwjaar: 2004

Sinds de aankoop van de Zafira speelt hetvolgende probleem:
Bij het wegrijden reageert de motor niet of nauwelijks op het indrukken van het gaspedaal Als het pedaal halverwege is ingedrukt reageert de motor plotseling heel fel en schiet het toerental tot ongeveer 3500 toeren omhoog zodat je altijd met brullende motor optrekt. Volgens de dealer is dit normaal omdat het een electronisch gaspedaal is. Kan ik me toch niet voorstellen.

Fré

frebeckers

Geplaatst door frebeckers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

het is wel vaker dat de mensen effe moeten wennen aan een electronisch gaspendaal. al je klacht er ook daadwerkelijk niet in hoort zal ik als iki jou was effe naar een andere dealer wat die er van zegt. basje

Butsman (0), 19 jaar geleden

Speel eens met het gas voor het stoplicht, al je heb probleem dan nog hebt dan moet je toch eens terug gaan. De motor moet netjes reageren op het pedaal.

frebeckers (0), 19 jaar geleden

Kwestie van wennen, rij nu 2 maanden in deze auto maar het went niet. Spelen met het gaspedaal: reageert tot bijna half ingedrukt niet, zoals gezegd, daarna reageert 'ie dan heel fel.
Ook m'n vrouw en dochter hebben er moeite mee.
Dealer blijft zeggen dat dit normaal is voor een "electronisch gaspedaal". Hoe werkt zo'n electronisch gaspedaal eigenlijk?

digital8 (0), 19 jaar geleden

Hmm.., ik heb diezelfde (soort) problemen ook gehad met mijn vorrige Zafira, welke van Juni-2000 was.

't heb helaas de bonnen van die Zafira niet meer liggen maar, de dealer heeft toen het stationair toerenal wat verhoogd waardoor het probleem zo-goed-als verholpen was.

Ik heb die auto in totaal 4,5 jaar (en 65.000Km) gehad en eigenlijk nooit echt problemen in die tijd gehad, dat wil zeggen mechanische defecten, er zijn wel in die 4,5 jaar in totaal 5 sensoren defect gegaan (OlieControlle, Kleppendekselpakking, ABS, TractionControll en nog een keer ABS (duur grapje trouwens die sensoren)).

Verder heb ik nooit problemen gehad met die Zafira, mede daarom hadden we besloten om begin dit jaar de oude Zafira in te ruilen en een nieuwe Zafira aan te schaffen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.