Opel Zafira: gat in de zuiger

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 xel

vorige week thuis gekomen met de caravan,waarbij ik onderweg, bij de laatste 25 km al het gevoel had dat ie niet lekker reed. volgende dag meteen naar de garage.
de garageman dacht eerst aan een losse bougiekabel ofzo,maar na inspectie bleek dat er een gat in 1 van de zuigers was gebrand.de garageman vroeg wat voor benzine ik tankte,waarbij ik antwoorde dat ik meestal bij firezone tank.(goedkopere benzine) hij zei dat dit wel eens de oorzaak kon zijn van de motorpech,omdat 1 van de brandstofverstuivers misschien was dichtgeslibt.doordat de bougie wel steeds doorvonkte,maar er geen benzine kwam,is er een gat in de zuiger gebrand.
nu moet er een ander motorblok in worden gezet.kassa. auto heeft altijd onderhoudsbeurten gehad.graag reactie op dit verhaal,en of ik dit had kunnen voorkomen.

opel zaffie

Geplaatst door opel zaffie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Een bougie brandt geen gat in een zuiger. Als de motor langdurig gepingeld heeft zou het wel kunnen, maar dat geluid valt wel op. Heb je een speciaal geluid gehoord tijdens het rijden, vooral bij vol gas in lage toeren?

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Toch niet het ' nieuwe rijden' toegepast met de caravan erachter ? Je zal niet de eerste zijn die z'n motortje daarmee heeft gesloopt......

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Heeft niks met de getankte benzine te maken,voldoet allemaal aan de europese norm.
Waarschijnlijk toch gepingeld of te laag in toerental gereden te hebben,het nieuwe rijden is funest met een caravan erachter.

opel zaffie (0), 12 jaar geleden

ik heb geen speciale geluiden gehoord,en ben ook niet bewust aan het "nieuw rijden" geweest. als het kan rij ik meestal wel bij een laag toerental in de 5e versnelling,maar als ik dan teveel snelheid verlies,schakel ik terug naar de 4e en laat 'm weer op toeren komen.ik heb nooit geweten dat dit slecht voor de motor zou zijn.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Helemaal niet in de 5 rijden met een caravan erachter.
Alles word onevenredig belast.
Beter in de 4 met een hoger toerental.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Gat in de zuiger onstaat door detonatie of een zeer slechte verbranding waardoor er op een plek een enorm warme plek onstaat en de zuiger gaat smelten.
Laat je niet wijsmaken dat het aan de benzine ligt das een algemeen ingeburgerd fabeltje helaas, de goedkopere benzines variëren alleen wat van samenstelling maar zijn allemaal prima.
Het nieuwe rijden is een ramp voor een auto, gewoon rijden op je gevoel das veel beter een motor mag toeren maken.
Het is goed te weten wat de oorzaak was van dit probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.