Opel Zafira: Start probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Gisteren wilde ik mijn Zafira starten, en ondanks een volle accu doet hij ineens helemaal niets meer. De startmotor gaf 1 keer een klik en vervolgens kun je proberen wat je wil maar het blijft helemaal stil onder de motorkap.

Zit ik nu aan een nieuwe startmotor vast of is dit probleem iemand anders ook bekend en is dit iets heel anders dan de startmotor.

Betreft een Zafira 1.6 16v uit 2000

pechhulp

Geplaatst door pechhulp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Geef eens een klap met een hamer tegen de startmotor terwijl iemand anders dan de sleutel draait.....Wil nog wel eens helpen. Werkt de starter dan wel, is de oorzaak duidelijk.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Op de startmotor zit een wat dunnere stuurdraad, meet eens met een spanningszoekertje of hier spanning op komt als je sleutel omdraait ( starten ) zo ja dan tip van hierboven opvolgen.
Meet ook eens de accuspannig op het moment van starten, blijft deze gelijk of meet je een duidelijk daling ( 2 a 3 volt ? ) dan zit startmotor vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.