Opel Combo: Geen brandstof!

Bouwjaar: 1996

Hallo allemaal,

Ik zit met het volgende probleem. 2 weken terug is mijn startmotor stuk gegaan. Ik heb deze eruit weten de halen en laten reviseren. Daarna heb ik deze teruggeplaats wat trouwens niet meeviel. Na een kilometer of 5 gereden te hebben begon te autoplotseling te schokken en hield in en sloeg af. Daarna wilde hij ook niet meer starten.

Ik heb toen een leiding van een verstuiver los gehaald om te kijken of er brandstof uitspoot. Dit was helaas niet het geval. Ik ben tooen bij de brandstofpomp gaan zoeken en zach dat er een draadje gebroken was, waarschijnlijke gebeurd met het inzetten van de startmoter. Ik heb het draadje nu gemaakt maar de auto wil nog steeds niet starten en er komt nog steeds geen brandstof uit. Ik denk zelf dat er lucht in het systeem zit. Hoe kan ik het systeem ontluchten? Of is er misschien een ander defect?

Alvast bedankt

Peejee

Geplaatst door Peejee (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppelingen op de verstuivers een beetje los draaien, starten tot er aan de 4 koppelingen diesel komt, koppelingen terug vastschroeven en starten. Eventueel nog eens herhalen.

Peejee (0), 18 jaar geleden

Ik heb de koppelingen alle 4 los gedraait en 2 keer de accu leeg gestart, maar er komt nog steeds geen druppel brandstof.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

zit er wel diesel in je brandstoffilter? Ik denk dat ik vanaf de motor voorzichting 1 voor 1 de leidingen zou loshalen die aanvoeren en zien waar er wel en geen brandstof komt.

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan ook zijn dat de afsluitklep (solenoideklep) op je pomp kapot is of geen stroom krijgt.
Misschien een domme vraag, maar heb je nog diesel in je tank ?

Peejee (0), 18 jaar geleden

Ja de tank zit nog ongeveer half vol. Hoe kan ik doormeten of het de afsluitklep is?

Peejee (0), 18 jaar geleden

Ik ben gisteren de hele avond bezig geweest om de oorzaak te achterhalen. Er was een draadje gebroken (zoals bovenaan beschreven)van een soort sensor die achter op de pomp zit. Wat is dit voor een sensor?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

zou dus de bewuste afsluitklep kunnen zijn..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.