Opel Combo: lampje voorgloeien brand niet

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Wie kan mij helpen?Van een opel combo 1.7 diesel gaat tijdens het voorgloeien het lampje in het dashbord niet branden.Lampje gecontroleerd,is oke. Zekering 30 amp onder motorkap is goed.Gloeibougies werken.Ze worden tenminste warm indien ze aan een acculader worden verbonden. Auto start ook.Indien ik echter op de gloeibougie de spanning probeer te meten is deze 0.Is Relais aan A stijl,nr 77,gele relais op een of andere manier door te meten. Wat kan ik verder nog doen??

alvast bedankt Bert

bert1201

Geplaatst door bert1201 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

biomus (0), 18 jaar geleden

Bert hoe verbind ji deze met een acculader. Je hebt gemeten, maar hoe? Volgens mij maak je een meetfout, maar ik kan dat niet eerder beoordelen, dan dat ik weet hoe jij gemeten hebt. Een relais doet maar 1 ding. Schakelen en contact maken. dus als je er spanning opzet en hij schakeld in en je meet op de andere contacten een verbinding of juist een onderbreking (op dat moment. Bij uitstand net andersom!) dan is ie goed! Bekijk ook even of de contacten (binnenin) niet smerig zijn of zwart. Voor de rest kun je er niets aan doen.
Graag wat meer info over het meten.

Bio

bert1201 (0), 18 jaar geleden

Hallo bio,

Gisteren diverse zaken opnieuw doorgemeten en tevens laten uitlezen.Electrisch deel van contactslot was kapot.Gloeibougies zijn vervangen en relais is op werking gekontroleerd.Relais is oke.Indien ik 30 en 87 aan relais doorverbind heb ik voren op strip bij gloeibougies spanning.Nu electrisch deel van contact slot is vervangen is er ook weer spanning op het relais K77.Moet bij koude motor en op het moment dat de auto niet heeft gelopen nu spanning met op 86 en 85.Indien er geen spanning is op een van deze twee contacten van het relais zou de epr module kapot zijn.Zwarte doosje aan binnekant A stijl rechts.Volgens electrisch schema is dit het laatste onderdeel in het geheel dat nog niet gecontroleerd is en het is tevens de aansturing van alle andere componenten.Hoop zaterdag verder te komen,maar alle info is welkom.

Groetjes Bert

bert1201 (0), 18 jaar geleden

Je raad het nooit,

Zekering van sigaretten aansteker was defect.Door toeval ontdekt en dit veroorzaakte ook de andere storing.In het electrische schema word hier geen enkele aanduiding naar gegeven.

Hij doet het dus weer.Bert

biomus (0), 18 jaar geleden

Mooi Bert! Zo zie je maar weer, meten is weten!

Bio

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.