Opel Astra: Geen compressie

Bouwjaar: 1996

Afgelopen week heb ik bij een Opel Astra 16i de koppakking vervangen. Nieuwe pakking ertussen en nieuwe kopbouten. Na deze reparatie heb ik geen compressie meer, bij starten draaid de motor rond alsof er geen bougies in zitten. Kan het iets te maken hebben met de hydraulische klepstoters, dat die misschien niet ver genoeg terug zijn gegaan? Ik heb zelf het idee dat de kleppen openstaan. Alles is naar behoren in elkaar gezet en de timing staat ook goed.
Kan mij iemand advies geven?
Bij Voorbaat Dank...

Groet Chris

Christiaan1695

Geplaatst door Christiaan1695 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

biomus (0), 19 jaar geleden

Hmm, dit heb ik ook gehad. Inderdaad zou het zo kunnen zijn dat het daaraan ligt. Wat ik toen heb gedaan, is de motor aangesleept. Een kleinstukje rijden was al voldoende om weer druk op te bouwen. Ik praat wel over de 8-kleppers, want bij de 16-kleppers weet ik het niet.

Succes, bio

Christiaan1695 (0), 19 jaar geleden

Dit heb ik gisteravond reeds geprobeerd doch zonder resultaat, mijn probleem is geen oliedruk op te bouwen maar de hydraulische plunjers moeten omlaag, op klepspeling te verkrijgen. Mijn vermoeden was dat er misschien nog olie is achtergebleven achter de plunjer en dat ik ze misschien eens uit elkaar moet halen om ze schoon te maken. Ik wilde eerst even informeren voordat ik het zaakje weer uit elkaar haal, daar wordt de nieuwe koppakking ook niet beter van.
Bedankt voor U reactie.
Groet Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

je moet ze niet uit elkaar halen!!! je had ze voor montage in moeten drukken in een kankschroef oid. je moet juist oliedruk opbouwen om de juiste stand weer te vinden. dus rondstarten/aanslepen moet echt lukken. er vanuit gaande dat de rest goed is...

lucas6696 (0) PRO, 19 jaar geleden

klepstoters er uit halen en in de bankschroef zetten en de olie er uit persen en weer in elkaar zetten

Christiaan1695 (0), 19 jaar geleden

Heren Monteurs, ik haal volgende week de bovenste galerei nogmaals van de cilinderkop af en ga jullie advies opvolgen. Ik houd U wel op de hoogte hoe het afgelopen is.
Bedankt voor Uw advies, tot volgende week...
Groet Chris

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoeft niet! Laat maar even staan en de stoters zakken vanzelf in. Even starten en eventueel nog even laten staan om de andere stoters te laten zakken. Springt na enige tijd zeker aan. Niet meer werk doen dan nodig is. Al veel vaker gehad en altijd aan het lopen gekregen. Succes.

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Door de kracht van de klepveren zouden de hydraulische stoters vanzelf langzaam ingedrukt moeten worden, hoe warmer de olie des te sneller dat gebeurd.

Christiaan1695 (0), 19 jaar geleden

Ben net even gaan proberen nadat hij anderhalve dag gestaan heeft, je zult het niet geloven maar hij sloeg meteen aan. Loopt als een zonnetje. Mijn zondag kan niet meer kapot. Bedankt voor jullie advies, hopelijk kan ik jullie ooit eens een tip geven.
Groet Chris...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.