Opel ASTRA-G-CC: Geen ontbranding

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: X18XE1, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Beste iedereen.

Ik ben in het bezit van een opel astra g 1.8 alleen na 5 maanden met plezier en zonder problemen gereden te hebben. Staat de opel nu al dik 2 maand stil omdat we niet kunnen vinden wat er nou mis mee is😕 int begin sloeg ie steeds uit bij het intrappen van de koppeling. Bijvoorbeeld voor een stoplicht of bij het remmen. Tot ie dus helemaal niet meer aanging. Door een garage de auto laten ophalen en laten uitlezen alleen was zo het probleem niet te vinden en tot vandaag (2 maand later dus) heeft ie het al niet meer gedaan. Maar compressie heeft ie wel en de druk van benzine is ook prima alleen slaat ie niet aan... met een beetje remreiniger geprobeert... maar zelfs zo krijgt ie geen ontbranding. Dus ik dacht dat de bobine stuk was hier een nieuwe op gezet, voor niks dus want hij doet t nog niet.😅 Het laatste wat ik me bedenken kan is dat de krukassensor defect is en dan houd t wel op voor mij. Hoop dat jullie meer weten over dit probleem en mij de oorzaak hiervan kunnen vertellen??

Gr Hilverd

Hilverd

Geplaatst door Hilverd (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Heeft de garage de auto ook uitgelezen en zo ja, wat waren de eventuele foutcodes?

kaleido 1 (1645) PRO, 6 jaar geleden

De garage heeft de auto opgehaald en uitgelezen en was er zo niets te vinden , er waren dus geen foutcodes ?
Heb je al gecontroleerd of er vonk is , en de distributietiming nog in orde is ?

Piet8976 (0), 6 jaar geleden

Kan ook startblokkering zijn. Foutcodes uit laten lezen en hopen dat die niet gewist zijn zonder foutcodes op te schrijven!

Hilverd (0), 6 jaar geleden

Sorry voor de late reactie.

Bij de garage hebben ze de auto uitgelezen en de codes die die aangaf konden toen direct verholpen worden, (weet niet meer welke codes dat waren) alleen bleef hij uitvallen wanneer ik de koppeling intrapte. Nokkenassensor en krukas sensor ook vervangen bougies zijn ook in orde maar heb nog steeds geen vonk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.