Opel Astra: geluid

Bouwjaar: 2001

Hier ben ik weer Bart met zijn Astra DTH uit 2001, het eene probleem is nog niet verholpen en hij begint over het andere.

Ik heb sins een maand bij gas los en koppeling in tijdens het rijden en stiltaand, een raar monotoon geluid wat weg gaat als het gas er weer op gaat. Ik zat eerst aan het interkoelersysteem te denken maar die heb ik schoon gemaakt. Ook de EGR klep is schoon gemaakt, zat trouwens behoorlijk onder de kool afzetting. Zou het iets met de mulitbelt te maken hebben, dynamo waterpomp of spanrollen???? Nu hoor ik net van mijn vrouw dat het geluid zich ook voor doet bij constante snelheid,niet altijd maar wel opgemerkt, vrouwen horen ook alles!!!Dit maakt het er niet duidelijker op.
De auto rijd trouwens bere goed, start goed, trekt als een beer dus al met al niets op aan te merken, alleen dat ... geluid dan.
Ik hoop dat jullie wat advies kunnen geven om bepaalde dingen uit te sluiten. O ja als ik de auto uit zet hoor ik een nalopend geluid, had ik ook bij mijn vectra DTI, heeft het daar mee te maken al weet ik niet welk onderdeel deze naloop geluiden produceerd.

Alvast bedankt, Bart (curacao)

bart885

Geplaatst door bart885 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer spanrol eens. als het lager speling heeft kryg je ook zo,n geluid

James4877 (0), 18 jaar geleden

Bart, ff offtopic

Heeft het schoonmaken van je egr nog een postief resultaat gebracht?

bart885 (0), 18 jaar geleden

EGR was het niet, was wel erg aan gekoold.Spanrollen ga ik controleren. Als ik de multisnaar wil ontspannen doe ik dat met de torx bout die je ziet als je langs de snaar kijkt??

Mvgr, Bart

ps. James, geen verschil qwa rijden na het schoon maken van de EGR.

astra720 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee tussen de twee torx bouten (bevesteging spanner )zit een ring 19 aansluiting om te ontspannen ook krukaspoelie goed kontroleren schuren in rubber dempings laag en controleren op slingering

bart885 (0), 18 jaar geleden

Hij slingert inderdaad, zou dat het kunnen zijn????
Is dit een bekent probleem, en wat zijn de gevolgen van deze slingering. Zijn de spannrollen ook een optie voor mijn probleem.
Alvast bedankt,

Bart

bart885 (0), 18 jaar geleden

Spanrol en looprol hebben speling, nieuwe zijn in Nederland besteld, krukaspoel ziet er goed uit, slingert wel een beetje maar met iets gas stabiliceerd dat. Ik laat jullie weten of de rollen het probleem oplossen.

Mvgr Bart (Curacao)

ps zijn er nog specialisten die weten wat je hoort als je de motor uit zet, er loopt iets na, het lijkt op uitlopen van een draaiend deel koelfan ofzo iets????

R.arkes (0) PRO, 18 jaar geleden

luchtpomp op je ps vraag?

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk ratrld een van de vacuum klepjes na...dit is normaal als je de motor uitschakeld voor ongeveer een seconde of 5....verder zou ik de krukas spanner van de multiriem inderdaad eens nazien...

bart885 (0), 18 jaar geleden

waar zit de lucht pomp?? of bedoel je Vacuümpomp, die kan toch niet nalopen ivm dat de pomp op de nokkenas zit??

Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.