Opel Astra : Geluid Astra DTH

Het is nog steeds niet gelukt om het rare geluid te verhelpen, het geluid uit zich als ik het gas er af haal met of zonder koppeling. Het geluid loopt mee met het toerental, belast en onbelast.
Ik heb inmiddels de looprol en de complete spanrol vervangen, dit had geen resultaat. Ik heb voor de zekerheid de multisnaar afgekoppeld om ook de waterpomp en de dynamo uit te sluiten.
Ik blijf er toch bij dat het iets met de turbo/ luchtinlaat te maken heeft. Ook heb ik de interkoeler schoon gemaakt en het inlaat spruitstuk, jullie willen niet weten wat ik daar aan trof, alleen maar kool en viezigheid, de vlinder kleppen waren wel 5 x zo dik geworden, ik ben dus een paar uur bezig geweest om dit schoon te maken, en ik was er van overtuigt dat ik het gevonden had, maar niets is minder waar, geluid is er nog steeds. Wel reageert de auto nog beter op het gas, minder turbogat. Het is net of de turbo druk niet snel genoeg verwerkt word, met andere woorden dat de turbo tegen gewerkt word door zijn eigen druk.
Ook zat ik aan de katalysator te denken, wat vinden jullie??? Ook las ik in een topic waar opeltje het had over motorrubbers met een gelijk soort probleem. Ik hoop dat jullie mij nog wat aanwijzingen kunnen geven om bepaalde dingen/onderdelen uit te sluiten.


Mvgr, Bart Curacao

bart885

Geplaatst door bart885 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Willem12089 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het geluid zou inderdaad de mototrrubbers kunnen zijn.

Ik weet dat de dieselbrandstof in curacao nou niet echt van hoogwaardige kwaliteit (slecht verbranden), hierdoor kan inderdaad de katalysator van verstoppen.

de oplossing daarvoor is het leeghalen van de katalysator.

dit kan zonder problemen

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.