Opel Astra : centrale vergrendeling astra '97

Afgelopen weekeind heb ik een afstandsbediening in m'n astra willen bouwen ( RADIOGR.AFST.BED MT-350 van conrad ).
Ik heb de unit aangesloten op de stuurdraad voor superlock en massa. Na een paar maal schakelen via de afstandsbediening is de zekering van de centrale vergrendeling gesprongen en nu werkt de vergrendeling niet meer.
Als ik het contact uitzet gaan de deuren direct op superlock en zijn niet meer te schakelen. Als ik het contact weer aanzet schakelen de deuren wel maar niet zoals normaal ( direct op superlock ed ).
Ligt dit aan het "kiekert" kastje of is er iets anders aan de hand ?
Kan je direct op de superlock sturen ??

Op het "kiekert" kastje meet ik ;
constant +12V op de roode draad
+12V geschakeld op de zwarte draad
0v (massa) op de bruine draad

olaf8235

Geplaatst door olaf8235 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

je kan niet direct op safelock schakelen, daar het zo is dat de linker voor deur helemaal niet op safelock is te schakelen (kan alleen met de sleutel), dit gaat mechanisch

bruin-rood & bruin-wit zijn om de deuren te schakelen voor open en dicht.

Willem

olaf8235 (0), 18 jaar geleden

de sluit puls heb ik aangesloten op de rood /gele draad en dit stuurde de deuren wel dicht maar kan het zijn dat hierdoor de stuurunit (kiekert) defect is gegaan of mis ik nog ergens spanning oid ??

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Werkt het geheel wel met de sleutel????

olaf8235 (0), 18 jaar geleden

Nee, ook met de sleutel (en de afstandsbediening los) werkt het niet. Ik dacht iets gelezen te hebben over een zekering onder de motorkap, om welke zekering gaat dit en waar zit die want alle zekeringen die ik gevonden heb zijn heel ( ook in het zekeringenkastje onder het stuur ). kan het aan de motor liggen van de achterklep (voor portieren heb ik al losgehad en dan werkt het ook niet).

olaf8235 (0), 18 jaar geleden

ik heb een ander stuurkastje gehaald op de sloop en nu werkt het allemaal, ik kan alleen niet op superlock sturen idd. Dit ga ik nog eens uitzoeken !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.