Opel Astra 2013: Gerammel stoel bijrijder

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Korte vraag. Ik heb sinds een tijd een bonkend geluid aan de rechterkant (bijrijder). Ik dacht eerst dat het vanuit het dashboard kastje vandaan kwam. Deze volledig uitgebouwd en nieuw er in gezet, geen succes.

Daarna bij APK gezien dat alles in orde was (dempers, draagarm, stabilisatorstang etc.) en alles laten controleren. Bleek ook in orde.

Het geluid is er vooral is wanneer er niemand naast me zit. Als er iemand in de stoel zit, is het geluid er niet! Zodra er dus gewicht in is, is het weg.

Het geluid er dan dus vooral bij slecht wegdek of drempels en er is NIET als er gewicht (persoon) in de stoel zit.

Ik heb de schroeven aangedraaid waarmee de stoel vast zit aan de bodem, maar die zaten al aardig vast, kan het niet aan liggen zoals het voelde.

Iemand enig idee of de zitting van de stoel zelf ook nog ergens in het frame vast te zetten is of hoe ik dit op een ander manier kan checken? Ik vind nergens meer iets waarmee ik de stoel kan bijstellen.

Ik heb de bouten aan de onderkant van de stoel, waarmee die in de geleiding zit goed aangedraaid, maar die zaten eigenlijk muurvast.

Toen ben ik gaan kijken naar de torx bouten waarmee die aan het (volgens mij) frame aan de onderkant zit. De torx bouten aan de achterkant zaten vast, maar achteren hoor ik ook geen geluid. Alleen toen wilde ik aan de voorkant de bouten vaster draaien, echter zie je hier nergens de koppen!

Kan het zijn dat ik de hele bekleding daar weg moet halen op die koppen van de schroeven te kunnen zien? Want zoals ik kan oordelen zit het het hem echt niet in de stoel zelf, maar in de ophangen waarmee die aan de voorkant dus vastgeschroefd zit aan het frame. Ik ben dus eigenlijk naar zo’n zelfde torx op zoek die achteren zit, maar dan ook voren.

Zou echt top zijn als iemand hier een hint voor kan geven of handleiding om stoel te monteren. Zie foto’s waar ik probeer duidelijk te maken welk deel het nou is.

insaneclown

Geplaatst door insaneclown , lid sinds 4 maanden geleden

3 Reacties

Highway PRO, 4 maanden geleden

Ik denk wat je hoort is speling op de geleiding. doe eens wat vet er op en vooral rond de blokkering. Zit er voor een aanrijding misschien kogeltjes om de stoel te blokkeren? hebben we bij volvo ooit gehad.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Geleider versleten, met name de kunstof geleider.

Beste antwoord, geplaatst door insaneclown, 3 maanden geleden

opgelost door een stukje hout onder de rail / geleider van de stoel te zetten. Klappert nu niet meer! :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.