Opel Zafira: Geschakelde spanning voor Parrot CK3100 carkit.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 CDTI

Ik heb gister een Parrot CK3100 carkit in onze Opel gemonteerd. Alles is goed gegaan en werkt ook naar behoren. Ik heb echter geen geschakelde plus draad kunnen vinden en durf niet zomaar in de kabelboom te gaan prikken met mijn spanningszoeker. Dit heeft mij in het verleden al eens €38 gekost om het airbag lampje te resetten dat was gaan branden na het aanprikken van het kabeltje. Ik heb nu voorlopig een aansluiting gemaakt met de sigaretttenaansteker en schakel via een stekkertje.
Weet iemand welke draad ik moet gebruiken en waar ik het makkelijkste een verbinding kan maken?

Vast bedankt,
Jan Bolding.

J.P. Bolding

Geplaatst door J.P. Bolding (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

even op opeltje kijken of op de site van parrot
daar word het ook beschreven
of even de zoek functie gebruiken
mvg willem2

J.P. Bolding (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je tip. Ik heb zowel op Opeltje als op de Parrot-site geen aanwijzing kunnen vinden over waar ik een geschikte geschakelde voeding kan vinden.

Ik heb inmiddels, heel per ongeluk, een oplossing gevonden. Het lampje bij de sigarettenaansteker was stuk. Nooit op gelet maar tijdens het aansluiten van de carkit viel het mij op dat hij het niet deed, ook niet met verlichting aan. Dus het lampje vervangen. Nu blijkt dit lampje te gaan branden zodra het contact aan gaat, onafhankelijk van de verlichting. Ik heb de geschakelde voeding van de carkit hierbij aangesloten en het werkt!

Alle zoekenden, kijk of het bij jou'n Opel ook zo geschakeld is en je hebt een geschakelde voeding die makkelijk te bereiken is.

Groeten,
Jan Bolding.

kleijn (0), 14 jaar geleden

zo zie je maar waar een kapot lampje toe leidt
bij mij zit het anders vectra met navi heb zo,n iso 2 iso
gebruikt is ook makkelijk alleen pielen in verband met de ruimte
maar het werkt ook .
mvg willem2

J.P. Bolding (0), 14 jaar geleden

Ook ik heb een ISO2CAR-adapter gebruikt. Het was inderdaad veel gedoe om alles netjes weggewerkt te krijgen. Het viel dan ook tegen dat er geen beschrijving bij zat waar ik de geschakelde spanning vandaan moest halen.
Er zit op de radioaansluiting alleen een konstante 12V voeding en geen geschakelde 12V. Ik heb dus, zoals voorgeschreven de aansluitdraden bij de zekeringen gewisseld (oranje en rood) en heb de losse blauwe draad nu aan de sigarettenaanstekerverlichting aangesloten.
Als ik dit niet per ongeluk had gevonden zat ik nu nog te prutsen met het stekkertje. Mijn Opel dealer (OPC Oosterhout) wilde mij geen schema geven ook niet tegen betaling. Was volgens hen te veel werk om het juiste schema op te zoeken en uit te printen.
Groeten,
Jan Bolding.

kleijn (0), 14 jaar geleden

is ook eigenliujk helemaal niet nodig
je hebt maar een draad die je bij moet steken
in de stekker weet alleen niet meer welke moest even spiegelen
lullig dat die dat niet even zegt

Ramon80 (0) PRO, 14 jaar geleden

verlichting van de sigaretten aansteker zit bij de dimmer op als deze tever gedimt staat kan de parrot problemen geven.
achter de lichtschakelaar zit ook een geschakelde +

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.