Opel Astra F GT c16nz: Getik uit motor bij het gasgeven

Bouwjaar: 1992

Ik heb laatst het probleem dat ik getik hoor uit de motor. Het geluid komt alleen als ik gas geef en loopt wel degelijk met toeren op. Als ik heel rustig optrek is het geluid er niet. Ik dacht zelf een lek bij het uitlaat spruitstuk of iets dergelijks. En als ik rond 4000 toeren loop en gas los laat is ook geen geluid dus ik ga ervan uit dat het de kleppen niet zijn.

En nog een probleem, het bekende termostaat probleem van opel. Ik heb geen ecotec blok. het is een 1.6 16V met carburateur. Volgens mij is thermostaat kapot, kan iemand me zeggen waar die zit bij deze motor? Want tempratuur loopt op als ik stil sta (in winter blijft deze gewoon koel), nu in zomer rond 45 of lager. Maar als staat ie helemaal op koud komt wel warme lucht in interieur, dus ik dacht aan sensor probleem maar als ik stilsta loopt tempratuur wel weer op???

Kan iemand me helpen??

AstraGT740

Geplaatst door AstraGT740 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

thermostaat zit links voor op de cilinderkop gemonteerd...de plaats waar de diike bovenste radiateurslang op de kop komt...

wat het geluid betreft...vermoedelijk lek spruitstuk of pakking of voorpijp pakking.

AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Beste Opeltje, de thermostaat zit daar niet. ik heb gekeken bij andere opel. Daar zit zo'n knobbel erop en bovenste stuk is de thermostaat. Het is een Astra GT 16v. Op de kop van de motor staat niets, is gewoon blank. En op de aansluiting van de dikke slang gaat het meteen op een uiteinde van het blok. (daaronder zit ook niet de sensor zoals andere opel blokken).

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

dan is het geen 16 v klepper...dan zit hij achter de distributiekap gemonteerd. heb je ev de motorcode voor me? staat op het kentekenbewijs.

AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Het is toch een 16v, heb ze zelf nog geteld ;-) Zal even kijken voor motor code. Ik snap het ook niet hoor wat voor blok het is. Het is 1 met carburateur dus geen directe injectie. Bij de distributie riem, kan je het dan ook voelen? Is niet echt veel ruimte om te kijken namelijk ;-)

Wat ik kan vinden in kentekenbewijs is: Astra Tailgate GT C1.6NZ

Dus wat ik weet is de motorcode C16NZ

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

c16nz...is geen 16 klepper...maar een 8 klepper.

thermostaat zit achter de distributie kap op de cilinderkop. om hierbij te komen moet dit los. dus waar de dikke waterslang op de kop gemonteerd zit achter de distributiekap.



AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Hmm okee, vind het maar vreemd. Ik wil niet hoe telling gaat van kleppen maar je telt toch alle kleppen? Ik heb bovenste kop eraf gehaald en telde toch 16 kleppen?? Ja ik zal daar kijken dan. Bedankt nog in iedergeval, zal kijken...

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

als je een kop in 2 delen hebt heb je toch echt een 8 klepper..

AstraGT740 (0), 20 jaar geleden

Ohw ja ik twijvel niet aan je kennis hehe ;), ja zou best kunnen dat ik verkeerd getelt heb of me nu vergis (is al tijd geleden namelijk). Maar bedankt in iedergeval voor het helpen, zal kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.