Opel Astra G: Schurend geluidje bij draaien motor (Stuurbekrachtiging ?)

Bouwjaar: 1999

Als de motor draaid komt er een schurend geluidje onder de motorkap vandaan. Als of de multiriem ergens tegenaan loopt. Heb het defect niet precies kunnen lokaliseren. Als ik verder luister treden er ook afwisselend hoge en lage tonen op als ik stuur.
Gister werkte de stuurbekrachtiging niet meer en hoorde ik een brommend laag geluid. Toen na 100m ineens het geluid langzaam over ging naar een fluittoon werkte de stuurbekrachtiging weer. Hebben deze vreemde verschijnselen iets met elkaar te maken en wat zou het probleem kunnen zijn?

Groeten Lars.

Lars®

Geplaatst door Lars® (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wageral (0), 20 jaar geleden

Hallo Lars, ik heb hetzelfde probleem gehad. Check het oliepeil van je stuurbekrachtigingreservoir (wat een woord) maar eens.
Groet, Ger

Lars® (0), 20 jaar geleden

Oliepeil gekontroleerd. Was goed, toch klein beetje bijgedaan. Probleem niet meer gehad. Maar de vreemde geluiden blijven nog wel.
Nog bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.