Opel Astra: gloeibougies

Bouwjaar: 1994

hallo,
ik heb een astra staan als ik hem start met koude motor draait hij vierkant en hij rookt enorm, met warme motor geen probleem. Hoe test je best een gloeibougie uit en wat kan de oorzaak zijn.
dank u.

ruben10531

Geplaatst door ruben10531 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Voor het demonteren van de gloeibougie eerst met een multimeter meten of er wel spanning op de gloeibougie komt. Testen van een losse gloeibougie: draad (met zekering ertussen) tussen + pool van de accu en gloeibougie, en met een tang de gloeibougie (schroefdraadgedeelte) tegen de - pool. Binnen enkele seconden begint de gloeistift (onderste gedeelte) dan warm te worden (wordt rood tot lichtrood). Alle gloeibougies moeten ongeveer even snel rood worden. Zo test ik ze meestal. Je zou ze ook op weerstand door kunnen meten. Sjaak

ruben10531 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de info, maar kan je ze ook testen zonder uit te halen.
Het probleem dat mijn auto met koude motor niet goed draait kan het dat zijn, of iets anders.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zou de weerstand kunnen meten, maar ook dan moet je de + draad van de gloeibougie afhalen om een juiste waarde te krijgen. Het kan ook zijn dat de gloeibougies niet aangestuurd worden, of er is iets anders niet ok met de motor, bv de vervroeger van de brandstofpomp.

gilbert3744 (0), 18 jaar geleden

Als de auto bij koude motor grijs rookt is er meestal 1 of meer gloeibougies kapot. Er is een manier om je gloeibougies te testen zonder ze te demonteren. eerst moet je het stukje ( kan een kabeltje zijn) dat alle gloeibougies verbind verwijderen, dan pak je een draad van ongeveer 2 mm dikte ofzo,stukje van een meter is lang genoeg, met aan beide kanten een stukje gestript. Hou de ene kant op de + pool van de accu de andere kant op de gloeibougie.
De Gloeibougie die geen vonkjes geeft is kapot.

ruben10531 (0), 18 jaar geleden

bedankt é alle gloeibougies zijn in orde maar nog altijd slecht draaien met koude motor. Die vervroeg waar zou die zich bevinden op de mazoutpomp en hoe verken je het?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.