Opel Tigra: gordel

Bouwjaar: 1996

Wat een pech auto hebben wij. vorige week hoor ik van mijn vriendin dat de gordel van de bestuurder niet meer in de houder blijft zitten. Ik ernaar kijken; blijkt er binnenin iets vast te zitten. NIET LOS TE KRIJGEN. Dus kapje er voorzichtig vanaf gehaald en nu onherstelbaar beschadigd.
Toen ben ik naar een demontagebedijf geweest om een nieuwe houder te halen. Hier werd mij ten zeerste afgeraden om hieraan te werken omdat t om automatische spanners gaat. Ook werd gemeld dat t een prijzig grapje wordt. Wat te doen en hoe duur is dit????? Bvd

roykejanssen

Geplaatst door roykejanssen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Als je weet wat je doet valt het wel mee.
Ik heb het ook wel eens gedaan.
Je moet de complete stoelrails vervangen.
Je haalt eerst de kap aan de zijkant van de stoel weg (bij de stoelrails)Daarachter hangt een rood lipje,dat duw je in het gleufje acthter aan de cilindervormige bus (wijst zichzelf) Dan is het veermechaniek van de gordel inactief.
Dan haal je de complete stoel eruit.
Dan zie je aan de onderkant dat het onderstel met 4 bouten aan de stoel zit.Dat haal je los en klaar (onderwijl wel opletten dat het rode lipje er niet uitgestoten wordt)Overigens gaat ie alleen af je de stoel of het onderstel op de grond laat flikkeren.
Is mij eens gebeurd,geeft me een rotklap.Maar met het lipje er tussen geen gevaar.Volgens mij kan je het onderstel ook uit een Astra of een Corsa halen,maar dat weet ik niet zeker.Ik denk dat je op een normale sloperij (geen luxe sloperij met alles in de schappen)20 of 25 euro kwijt bent,zal niet veel meer zijn.
Suc6

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Jij weet waar je over praat zo te zien. Ik heb ff rondgebeld en heb een garage gevonden die t kan repareren. Alleen de houder. Hij zou iets uitboren? Heeft tot vorig jaar bij Opel dealer gewerkt dus vertrouw hem wel. Materiaalkosten waren 20 euro en een uurtje werk. Heb zelf geen tijd omdat ik mijn keuken aant verbouwen ben en ben eigenlijk een verwarmingsman al weet ik het nodige van autos maar voor die 50 euro ga ik geen zaterdag opofferen. Hartelijk dank voor je snelle reactieq.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.