Opel Astra 1992: handrem werkt niet goed?

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Ik heb 2 problemen met mijn handrem:

1: Als ik de handrem erop zet schiet hij nog 'graag' een stukje naar voren, alsof hij er gewoon niet opstaat daarna blijft hij dan wel staan. Trek hem goed aan maar lijkt wel of ik daar niet veel kracht voor moet gebruiken. Dit is geen veilig gevoel natuurlijk.

2: Denk dat dit ook met de handrem te maken heeft. Als ik de handrem er een dag op laat staan en daarna eraf haal en dus weg wil rijden is er rechtsachter (denk ik) een soort gevoelsmatige 'bult' waar over heen moet aan de bovenkant van m'n wiel. Ik moet dan flink gas geven en de auto gaat dan niet van z'n plaats voor hij (ook met een redelijk hard geluid) over die denkbeeldige bult gaat. Daarna is er niks meer aan de hand. Zet ik de handrem er voor korte tijd op is er niks aan de hand.

Hoop dat iemand weet wat er aan de hand is? En eventueel of het te maken is en wat het kost uiteraard!

Bedankt!

SuMo

Geplaatst door SuMo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Het lijkt erop dat er een veer kapot of los is van een remschoenen.
Demonteer het wiel en de remtrommel om dit te onderzoeken.
De remschoenen worden op hun plaats gehouden door veren, als er een kapot of los is kleeft de remschoen aan de trommel tot hij vanzelf losschiet .
Dat is waarschijnlijk jou spreekwoordelijke bult.

mvg,
Hans.

SuMo (0), 19 jaar geleden

Stel dat die veer inderdaad kapot is en deze wordt gemaakt is dan ook het probleem 1 weg dat de auto nog een stukje weg rolt?

Groetjes Monique

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk het wel en als het goed is ook probleem 2 .
De remschoenen worden op hun plaats gehouden door die veren.
Als er een veer kapot of los is , "kleeft" de remschoen aan de trommel en draait mee als hij op de handrem staat en stopt pas als de remschoen op de remankerplaat niet verder verschuiven kan. Ik kan hier wel verder filosoferen over het hoe en waarom , maar het is beter als die trommels eraf gaan om de zaak te inspecteren.

mvg,
Hans.

SuMo (0), 19 jaar geleden

ok, dan ga ik dat laten doen (ben zelf niet zo technisch) hoop dat het dan allemaal meevalt. Mijn ervaring bij een garage is dat er altijd een hele hoop kosten bijkomen. Heb het toen namelijk ook aangekaard dat er iets mis was (m'n rechtse achterwiel blokeerde een keer helemaal en werd meegesleept op de andere 3 wielen, had dit toen ook op handrem gegooit maar hij zag er niks aan)

mvdkant (0), 19 jaar geleden

zet jij je auto s'nachts altijd op de handrem? niet doen met vorst want dan kan de remkabel vastvriezen.

gr.
martin

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Ik had ook dat probleem dat me handrem even vast bleef zitten totdat je een soort van pok hoorde en de rem was los.
Bij mij waren mijn remtrommels vol gelopen met rem olie en de trommel zelf was helemaal blauw geworden aan de binnen kant.
Bij mij moest toen de hele remtrommel, remschoenen, en remcilinders vervangen worden omdat ik er iets te lang mee ben door gereden! volgens de garage.

Groetjes
Astra Rijder

SuMo (0), 19 jaar geleden

Hallo Astra Rijder, ik denk inderdaad dat we hetzelfde probleem hebben, kun je een schatting maken van de kosten voor reparatie?

Stel dat ik het niet laat repareren, is zoiets afkeur bij een apk?

Groetjes Monique

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Ik was bij de garage zo`n 350 euro kwijt om mijn trommelremmen kompleet te laten vervangen.
De kans is groot dat je achterremmen worden afgekeurd bij de apk ik had mijn achterremmen laten vervangen voor dat ik een week later naar de keuring ging.

Groetjes
Astra Rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.