Opel Astra: help mijn ontsteking is bagger C1.4NZ

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: C1.4NZ

Het begon allemaal met die sensor achter mijn verdelerkap, die was kapot gegaan en heb ik vervangen en vervolgens d rest dus ook maar. Nu blijkt dat de kabel (stekkertje van drie) die daarmee verbonden zijn, versleten zijn. Het gaat om geel/zwart, groen/zwart en gewoon zwart. Mijn vraag is "waar gaat die zwarte draad heen" en voor het gemak, waar gaan die andere draden heen. Verder loopt hij onregelmatig stationair, komt misschien daar door maar ik denk het niet. Ik denk dat het een sensor is.

Daarnaast weet misschien iemand wel waarom mijn klokje uitvalt als ik mijn radio aanzet? Alles originele stekkers, geheugendraad van radio loopt zeker niet over de stekkers mee want hij onthoud niets.

B.V.D.

gappenbakkie

Geplaatst door gappenbakkie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als hij niks onthoud heb je een kabel verkeerd aangesloten, of ontbreekt er een spanning..

Misschien hebben ze de + van het instrumentenpaneel afgehaald en dat daardoor de klok wegvalt, zou dat eens even nalopen.

Het stekkertje van de ontsteking die je bedoelt is van de hall-gever, op de buitenste kabels is er ene voor de massa en de ander voor de spanning, de middelste is voor het signaal.

Mocht hiet iets mis mee zijn, zou de motor niet meer lopen.

Brand het motorstoringslampje ook ? Zo ja, anders even uitlezen, anders kun je het inlaatsysteem eens op lekkage controleren.

Gr Stefan

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat de klok wegvalt bij de radio aanzetten kan kloppen. En dat de radio de zenders niet onthoudt, ook.
Oplossing geheugen: wissel de 2 stroomdraden in de verloopkabel om: de constante plus en de geschakelde plus. Meestal zijn die geel en rood van kleur.
Oplossing klok: kijk even op deze site en dan onder de button"zelf doen": http://members.home.nl/opeltje
Op stekker-positie 7 zitten 2 draden aangesloten: 'n zwarte en een rood/grijze of rood/blauwe. Die laatste draad dan even doorknippen, ongeveer 5 cm. achter de stekker. Zo kun je later deze draad nog weer herstellen, mocht het nodig zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.