Opel Kadett: Help ....Reparatie en toch weer Verhitting

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: GSI 2.0

Ik heb pas mijn rijbewijs.Als eerste auto kocht ik een Opel Kadett Cabrio.Nu rijdt ik eergisteren naar Den Haag.Op de A 16 sta ik in de file.Een lange file.Plotseling zie ik witte rook vanonder de motorkap verschijnen.Ik sta op de middenrijbaan.Het is heel druk.Ik stop de auto.Ik maak de kap open en er komt veel rook.Ik wordt met spoed weggesleept met de takelwagen daar ik zeer gevaarlijk sta. Ik wordt ergends anders gedropt langs een stille weg.De ANWB komt en zegt ,niet verder rijden,waterpomp is kapot.Ik beluit toch naar een garage te rijden daar ik plots midden in Rotterdam sta en ik ook niet meer weet hoe en wat.Bij de Bovaggarage zegt de eigenaar,dat de waterpomp vervangen moet worden en de distributiesnaar ook.Ik vraag hem wat t gaat kosten en of het de moeite waard is daar ik de auto voor 300 euro heb aangeschaft.Nee,na de reparatie zul je er weer prima mee kunnen rijden zegt hij.De kosten zijn 275 Euro als ik de auto ophaal.De garagehouder laat me de kapotte waterpomp zien die hij zegt vervangen te hebben.Vreemd genoeg zie ik als ik weer op de snelweg naar huis zit dat het lampje met de waterpomp nog steeds brandt.Net als tijdens mijn autopech.Ik bel de garage onderweg en vraag hem waarom het waarschuwingslampje nog brandt als hij het toch gerepareerd heeft.Hij zegt dat t niets te betrekenen heeft.Een dag later komt er weer rook uit mn motorkap als ik stil sta voor een stoplicht.Vandaag liet ik er een vriend naar kijken en hij ziet na een testrit dat al het water verlopen is en dat er roest op de watertoevoerbak zit.Er komt weer veel witte rook uit.Ook komt er met draaiende motor heel veel borrelend water naar boven.Tevens verdwijnt al het water heel snel uit het reservoir.Er zit geen water bij de olie.De vriend vraagt zich af of de garage wel werkelijk een reparatie verricht heeft of alleen water bijgevuld heeft.
Wat kan er aan de hand zijn ??? Ik hoop echt dat ik geen 275 Euro voor niets betaald heb. Wie o wie heeft t antwoord hierop???

Angela

Geplaatst door Angela (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mogelijk is het mis gegaan omdat je tegen het advies toch bent gaan rijden,door de oververhitting kan de koppakking kapot gegaan zijn.

Hans

roykejanssen (0), 17 jaar geleden

waterpomp zal misschien wel stuk zijn geweest maar dat je koppakking nu stuk is, kan bijna met 100% zekerheid gezegd worden. Het ligt aan de staat van de motor, maar als deze nog redelijk tot goed is zou je kunnen overwegen om hem te laten repareren. Het zijn fijne en goede motoren deze 8 kleppers. Vooral de 2.0 SEH. DIt is de sterkste met 130ok/185Nm als ik met niet vergis.
En zorg ervoor dat nu ook geen meter meer met die auto gereden wordt want je molt hem zeker weten!

Angela (0), 17 jaar geleden

Nu,die garage was een paar meter verderop.Waarom ziet en zegt de monteur niet direct tegen mij dat de Koppakking stuk is?? En gaat hij gewoon een waterpomp vervangen en een constructiesnaar.?? Groet Angela
PS hoe herken je dat de koppakking stuk is ?

stefan84 (0), 17 jaar geleden

is de temp over het rood gegaan angela ?? of heeft hij het kookpunt bereikt toen je verder reed ?

als dit het geval is,doet het de koppakking inderdaad geen goed!als de motor op bedrijfstemp. is en je rijd dan ook nog met een kapotte waterpomp verder,staat hij zo te koken!

was dat een nieuwe waterpomp wat gemonteerd is incl snaar ?ik neem aan van wel..

dit is te controleren!

vul hem anders even opnieuw met koude motor,is het borrelen ook verdwenen.

succes

Stefan

roykejanssen (0), 17 jaar geleden

stefan, ik denk dat het borrelen komt van de afgassen die hij door de lekke koppakking de koelvloeistof indrukt.

Maartjuh (0), 17 jaar geleden

borrelend water uit de reservoir en witte rook uit de uitlaat? zeker een doorgeslagen koppakking!
Opzich goed te doen bij deze motor, en als de auto er goed uit ziet is het zeker de moeite waard.
Maar goed je moet rekenen dat een garage zeker tussen de 600 en de 1000 euro vraagt voor een dergelijke reparatie, dus hoe handig ben je?
succ6!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.