Opel kadett: Koelvloeistofverlies en schokkerig rijden bij koude motor

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 i

Ik heb een Kadettt expresion 1.4i uit 91.

De eerste paar kilometers van een rit rijd de auto slecht. Heel schokkerig. Als de motor warmer is geen problemen meer. (de motor klinkt koud ook anders heel rauw en wat hogere toon) Had ik een jaar geleden ook. Toen verdelerkap, kabels en bougies vervangen, geen problemen meer. (was toen een vochtige en verouderde verdelerkap voor de zekerheid ook kabels vervangen).

Maand geleden weer. Naar garage gebracht die vertelde dat de auto op 3 cilinders liep. Vandaar dat schokken. Een kabel vervangen (was stuk) en motor afgesteld. De auto liep weer als een zonnetje. Rustig stationair en lekker vermogen.

Nu weer dat schokken. Heb de bougie's bekeken en degene waarvan de kabel vervangen was door garage was zwart heb m schoongemaakt maar helpt niet. Ook zag ik dat koelvloeistof 3 cm is gezakt.

Heeft dit wat met elkaar te maken? Of gewoon weer een nieuwe bougie erin??

Alvast bedankt voor een eventuele reactie,

Vriendelijke groeten,
Matthijs

Mat

Geplaatst door Mat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

mat laat je koelsysteem eens op lekkage controleren en de koppakking testen de koppakking gaat nog al eens stuk dus ben bang dat dat bij jou ook zo is maar door te testen weet je het zeker.
groetjes jan.

Mat (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie.
Ik heb een ander onderwerp geopend die wat completer is.

Ik wil je daar heen verwijzen, dan kunnen we het overzichtelijk houden.

excuses
Vriendelijke groeten Matthijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.