Opel Astra: Hoog olieverbruik inlaatcollector komt vol olie te staan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16XER

Beste allemaal
Deze wagen verbruikt heel veel olie, inlaatcollector komt vol olie te staan.
Iemand een idee hoe dit kan komen?
Mvg rr

rrmelbel

Geplaatst door rrmelbel (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Rudi; dit kan alleen door de carterontluchting ! Het is nog een jonge auto maar door veel korte ritjes kan het ontluchtingsysteem zo verstopt raken dat olie afscheiden niet meer mogelijk is .

Reinigen van kleppendeksel en vooral de DUNNE slang met de doorlaten van zijn aansluitingen is het belangrijkste om te doen .

Ik ga er wel vanuit dat er geen witte walm uit de olievuldop komt bij lopende motor , dan is er meer aan de hand.

Succes.

rrmelbel (0) PRO, 10 jaar geleden

Beste ons gedacht ging ook uit naar het kleppendeksel aangezien de carterontluchting hier in gebouwd zit. Ik denk dat ik een nieuw kleppendeksel ga monteren want zit veel vuiligheid in. Maar waar vind ik dunne slang? Heb enkel een dikke slang tussen uitgang carterontluchting en gasklep, heb inderdaad al enkele topics gezien waar ook sprake van dunne slang. Gr

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

De dikke slang zit aan de inlaat vast VOOR de gasklep .

De dunne zit aan de inlaat NA de gasklep . De motor is zo geconstrueerd dat deze bij stationaire- loop het carter in een licht vacuum houdt en die gassen ook verbrandt.

Zit dat systeem verstopt dan moet de stationaire regeling hoger worden gesteld en dit geeft weer galopperen en/of stilvallen .

Waar die dunne slang precies zit kan ik zo niet zeggen . Na demontage van het kleppendeksel kom je deze vast wel tegen b.v. aan de zijkant van het nokkenashuis .

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.