Opel Astra: hoog toerental, pingelen, afslaan, verzuipen

Bouwjaar: 1997

Onze Astra heeft sinds enkele maanden het probleem dat hij soms afslaat, soms als hij net gestart, soms als je stopt na een stukje gereden te hebben. Onze monteur heeft een nieuw onderdeel geplaatst wat de toevoer van de benzine en het toerental regelt. Dat heeft niet echt geholpen, want soms als ik voor een stoplicht sta gaat het toerental voortdurend van 800 naar 1100 toeren, alsof ik gas aan het geven ben. Soms loopt het toerental op naar 3000 of 4000. Of hij slaat af en krijg ik hem vervolgens bijna niet meer gestart (stinkt naar de benzine, verzopen dus). Nu heeft mijn man vanochtend spul in de tank gegooid voor het reinigen van cilinders en bougies, echter nu is ons astraatje helemaal van slag, hoog toerental, pingelen, afslaan, inhouden en onze monteur is met vakantie. Het is zaterdag, de garages zijn dicht, het is kermis bij ons dus die blijven dicht tot woensdag. Wat moeten we hiermee? Herkent iemand dit en wat zouden we kunnen doen?

Mygen

Geplaatst door Mygen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mygen (0), 18 jaar geleden

Oh ja sorry ik ben het volgende vergeten te vermelden:
het gaat om een Astra x 1.6 szr

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

VALSE lucht, controleer vacuumslangen en inlaat pakkigen.

Willem

Mygen (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip, zullen we meteen controleren.

David2002 (0), 18 jaar geleden

Is wat fout ontdekt? Heb namelijk bijna hetzelfde storing met mijn Opel Astra
m.v.g. David

Mygen (0), 18 jaar geleden

We hebben het nog niet gecontroleerd (kermis hè), maar we hebben op de site het verhaal gelezen over het rom en ram-geheugen van de computer. Onze monteur had ons al eens geadviseerd om de accu een half uurtje los te koppelen zodat de computer kon resetten, maar dat hielp niet. Nu las ik dus dat de accu een behoorlijke tijd losmoet, omdat er nog een bepaalde tijd spanning op de computer blijft. Mijn man heeft gisteravond de accu los gehaald en vanochtend weer aangekoppeld. Enneh....ik durf het bijna niet te hopen, maar de auto lijkt normaal te lopen. Wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.