Opel Zafira: hoog verbruik koelvloeistof en olie zafira 2.0 dti 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: dti

Hallo,

Al sinds ik mijn Zafira heb is het olie verbruik hoog. Gemiddeld 1 liter officiële olie op elke 5000 km. Maar nu verlies ik ook nog ongeveer 200 ml koelvloeistof per 3 weken. De km-stand is 155.000. Kan dit lekke pakking zijn. Moet denk ik toch naar opel-garage voor dit probleem?
Is er überhaupt een automerk dat niet zo storings gevoelig is?
Verder heb ik heel veel plezier met deze auto.
Hoor graag gelijke ervaringen of andere ' kinderziekten' van de zafira.

groet,

ZafiraNL

ZafiraNL

Geplaatst door ZafiraNL (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

kan de verkeerde olie opzitten. systeem van de koelvloeistof onder druk laten zetten. kunnen ze by iedere garage.ze zien dan meteen of je ergens koelvloeistof verliest. persoonlyk vind ik dat je olieverbruik binnen de perken blyft. hoe is de rystyl? flink in de toeren jagen ? by koude motor flink gaan gasgeven? dan gaat elke motor iets verbruiken. zou daar niet teveel drukte om make je kunt andere olie proberen.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

[quote=ZafiraNL]Hallo,


Is er überhaupt een automerk dat niet zo storings gevoelig is?

groet,

ZafiraNL[/quote]
Renault!

g0uq1x (0), 17 jaar geleden

Hoi, ik heb een Zafira 2001 2.0 DTH Comfort 16V met dezelfde problemen. Bij de keuring bleek mijn olie te oud en is die vervangen. Nu heb ik dat probleem niet meer. Ook heb ik hetzelfde probleem met de koelvloeistof die te snel opgaat. Een vriend bij een garage vertelde me dat er waarschijnlijk ontlucht moet worden, dat niet de lucht wordt uitgeblazen, maar vloeistof in plaats daarvan, maar ik heb een speciaal middeltje gebruikt waarmee kleine gaatjes gevuld worden, weet de naam er alleen niet meer van. Je moet nadat je hebt gereden de dop er voorzichtig afdraaien. Als er lucht uit ontsnapt, weet je dat er nergens een lekgaatje zit en is het iets anders.

Groeten en succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.