Opel Corsa: Hoor een raar geluid

Bouwjaar: 1995

Ik heb een Corsa b 1.5 TD uit 95. Ik heb sinds deze week ineens een raar geluid erbij. Het lijkt net of je banden ongebalanceerd zijn het geluid komt voor boven de 40 en bij de 80 nog een keer. bij de 120 ook maar dan hoor je het minder door het geluid van de motor. Maar ik was er vandaag achter gekomen dat als ik naar links stuur dat het geluid weg is. En als ik recht door rijd of naar recht stuur dan hoor ik dat geluid weer. Ik voel ook trillingen bij me voeten. Een soort wrrrrrr geluid is het eigenlijk (erg moeilijk te beschrijven) Heb nog even gekeken maar zoals ik kan zien raakt mijn wiel niks of zie nergens slijt plekken. Ik weet ook niet of het te maken heb met de banden profiel ofzo maar die is als het goed is nog goed niet veel maar nog wel goed. Misschien kan ik mijn nieuwere achterbanden is naar voren plaatsen kijken of het geluid dan weg is. Heb het nog maar pas toen ik mijn nieuwe uitlaat demper heb gemonteerd. Nou zou ik graag weten hoe ik het kan oplossen en of wat het kan zijn of waar ik naar moet kijken.
Bedankt alvast
Grtjes Wesley

proximuss

Geplaatst door proximuss (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

wesley

jou probleem kan vanalles zijn

* laten balanceren ?
* laten uitlijnen ?
* afgelopen banden
* bandenspanning
* wiellager
* kromme remschijven

etc..

je kunt je wielen wel eens van voor naar achteren leggen om te kijken of er verschil is,zo kun je het een en andere dan al uitsluiten.

Stefan

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

ik zou het zoeken bij je uitlaat, deze kan wat gedraaid gemonteert zitten en ergens tegen een carrosseriedeel aanlopen.

Wat jij zegt dat het bij linksafsturen weg is, en bij rechtsaf en rechtdoor er nog steeds is, kan liggen aan het feit dat je auto dan links wat meer uit zijn veren komt, en het contact opgeheven wordt.

Mocht dit het niet zijn, dan het verhaal van mijn voorganger volgen.

Succes Marcel

proximuss (0), 18 jaar geleden

Het is opgelost!! :) Het was me linker wiellager. Bedankt voor de reakties top!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.