Opel Overig 1998: houd in lpg(3) als de motor op temp komt!

Bouwjaar: 1998

auto houd in bij lage toeren op bedrijfs temperaturr en bij het afremmen voor bijv een stoplicht valt de motor even
terug naar 500 toeren en gaat dan weer omhoog herhaaldelijk.heb de injektor van verdeelhuis al gereinigd maar geen resultaat er zit een koltec vg392,heb van een lpg bedrijf gehoord dat ik moet verdeelhuis vervn kosten 180 euro. omdat daar de probleem in zit?

mabofe20

Geplaatst door mabofe20 , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

kan kloppen helaas. verdeelhuizen komen voor.

mabofe20, 18 jaar geleden

thanx voor respopns Opeltje.
ben bij drie universele lpg bedrijven geweest alle drie zeiden wat anders een zei verdamper,andere verdeelhuis,elektrisch fout,hoorde ook dat eco tec motoren achteruit gaan als je lpg inbouwt!zijn die koltec echt zo slecht die van mij heeft pas 80.000 gelopen?

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

is niet slecht vind ik...ik rijdt er nu 200.000 km mee in een vectra b met alleen een nieuw verdeelhuis.

fvogel1 PRO, 18 jaar geleden

Wat heel belangrijk is is het volgende; Bij het gasverdeelhuis zit onderin een DFCO membraan, daar onder zit een veertje wat een speciale vaste lengte moet hebben en het is te adviseren om een gemodificeerd haakja aan je stappenmotor te zetten wat er voor zorgt dat je plunjer direct reageert op de actie van je stappenmotor.
Het verdeelhuis wordt erg vaak ten onrechte vervangen.Verder is het belangrijk dat de gasdrukken goed zijn afgesteldt.

De Opeldealer in Den helder is gespecialiseerd op het Koltec gassysteem en heeft drie hoog opgeleide specialisten in dienst die je graag adviseren.
0223-617100

Frank

hakeemolajuwon PRO, 18 jaar geleden

Het lijkt erop dat je systeem zo doet als gevolg van stappen verlies. Dit wordt veroorzaakt door een slecht werkende stappenmotor. Als je de stappenmotor demonteert, zie je dat uit de kern een asje komt met daar om heen een veer. Dit asje moet je vrij eenvoudig tussen duim en wijsvinger terug in de kern kunnen drukken. Als dit zwaar gaat ben je toe aan een nieuwe stappenmotor. Als je dan een stappenmotor van Soncebosz monteert is het mogelijk de modificatie van Frank Vogel toe te passen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.