Opel Astra: ineens meer benzine verbruik

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo idereen ik heb een vervelende probleem met mijn benzine verbruik
normaal gezien kan ik op een volle tank 550 km rijden ongveer 1 op 14
nu heb ik laats getankt en kon ik na ongeveer 270 km weer tanken
gisteren weer getankt en men benzine peil zakt weer als een gek wie o wie heeft een oplossing of weet waar dit aan kan liggen

astra 96

Geplaatst door astra 96 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ergens lekkage? Diefstal? Andere rijomstandigheden?

Gr.

astra 96 (0), 15 jaar geleden

nej heb nog steeds de zelfde rijstel heb onder de auto gekeken geen lekkage te bekennen en ze kunnen niet zomaar bij de benzine dop die krijg je niet open zonder schaden het is sinds de laatste 2 tankbeurten

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ander pomp station??

loopt de motor naar jouw idee anders.


er zijn meerdere dingen die een hoger verbruik kunnen veroorzaken, oa:

Lambdasonde
temp sensor
Map sensor
vuil luchtfilter
vuil brandstoffilter

Willem

Vinnie981 (0), 15 jaar geleden

Komt de auto nog wel goed op temperatuur? Wordt die 92,5 C (Willem12089) had dat ook al gezegd, maar sommige denken dat 80 C ook al warm is, maar deze motoren hebben toch echt een bedrijfstemperatuur van rond de 92 C. Zit er verschil in wanneer je de auto elek dag gebruikt of een keer in de week? Want dan zit er een lekkage in de tank of een van de leidingen.

astra 96 (0), 15 jaar geleden

ik denk dat ik water heb getankt want hij doet nu weer normaal snap er niks van gisteren naar gouda gereden en kon gewoon weer de km rijden dus zal wel veel water bij gezeten hebben ik tank namelijk altijd bij de zelfde en de auto deed heel gewoon dus ik weet niet of da kan dat je water en benzine hebt getankt

Vinnie981 (0), 15 jaar geleden

Water getankt? Nou dan heeft je auto ook flink lopen hoesten en vaak afgeslagen. Water en benzine mengt namelijk niet en het water komt daarbij onderin de tank terecht. De benzine boven op het water. De aanzuiging van de brandstofpomp zit onderin de tank en dat zou dus betekenen dat je eerst een hele tijd op water gereden hebt en pas daarna op benzine. Als hij op water gewoon loopt (zij het dat het gebruik wat hoger is), dan is dat iets magisch en wil iedereen jou auto hebben.

Jij hebt dus zeker weten niet water getankt. Heb je hem wel goed afgetankt? Want soms slaat die bij het tanken te vroeg af en dan denk je dat die vol zit (en je die keer weinig verbruikt hebt), maar eigenlijk zit die nog niet eens 3/4 vol. Dat lijkt mij veel logischer.

astra 96 (0), 15 jaar geleden

ow ok nou ik moest gewoon na die 270 km 33 liter tanken en dat moet ook na 500 km dus daar was niets aan te merken en op men dashbord gaf ie vol aan ik vind het maar een vreemde auto

astra 96 (0), 15 jaar geleden

brandstof pomp zit boven in de tank namelijk onder mijn achterbank

Vinnie981 (0), 15 jaar geleden

Nou, water is het zeker weten niet. Hou het in de gaten zou ik zeggen want het is een groot verschil en als je het zeker weten goed geobserveerd hebt is er toch iets goed mis (geweest). Dus bijhouden op de dagteller hoeveel je verbruikt, de tankmeter op het dashboard is niet zo betrouwbaar. Denk er om dat omgevingstemperatuur, rijstijl, filerijden, wind, etc ook allemaal invloed hebben op het verbruik, maar dat kan zo'n verbruikverschil niet verklaren.

Brandstofpomp zou boven de tank kunnen zitten, ik had het echter over de aanzuiging, dus het uiteinde van het slangetje in je brandstoftank en die zit hopenlijk toch echt ergens onderin (dynamisch (veranderen van hoogte naar gelang de inhoud van de tank) zou die waarschijnlijk niet zijn), zodat je optimaal gebruik maakt van je brandstoftankinhoud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.