Opel Astra-g: info-display kapot??!!

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,

Gisteren deden mijn lampjes in mijn info-display het opeens niet meer. Als je goed op het schermpje kijkt zie je de tekst nog wel goed staan (de datum, tijd en temperatuur). Ik heb wel een soort "pats" (lijkt op het geluid van een kapotspringende zekering) gehoord van achter het schermpje vandaan, net voordat de verlichting ophield met branden. Nu heb ik alle zekeringen gecontroleerd maar deze zijn allen nog goed.. Ook staat de lichtdimmer voor het dashbord nog op maximaal licht. Hier kan het dus niet aan liggen. Toch vraag ik mij nu af waar de "pats" vandaan kwam?.. Ik heb het info-display nu eens uitgebouwd, en wat blijkt: de lampjes branden heel zachtjes.. Het is dus net alsof er te weinig spanning bij de lampjes komt!! Hoe is dit precies mogelijk? Is mijn schermpje nu kapot of zou het probleem ergens anders kunnen liggen? Ik heb trouwens geen boordcomputer, dus alleen de tijd, temp en de datum (en radio) die het display weergeeft. Kan iemand mij a.u.b helpen!?

Alvast bedankt!

M.v.g, Bart van de Groes

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

Trouwens, om vorig bericht even aan te vullen: Ik heb de lampjes vandaag getest op een regelbaar spanningskastje en de lampjes zijn nog in een perfecte staat.. Hopelijk kunnen jullie me helpen...

M.V.G Bart

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stekkers defect??

aansluiting van de stekkers slecht

spoortje op de print van de info display doorgebrand.

Willem

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

staat de dimmer niet op zacht...het wieltje onder de lichtschakelaar verdraaien...

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

de dimmer staat goed zoals ik in mijn eerste verhaaltje al typte Opeltje. Hier kan het gewoon niet aan liggen. De stekker en aansluiting lijkt me ook vrij onwaarschijnlijk omdat ik deze al verschillende keren gecontroleerd heb, en de lampjes toch "zachtjes" branden. Wat is het spoortje wat jij precies bedoelt Willem? Is dat 1 van die 2 zwarte blokjes op de print zelf? En zo ja, welke precies, en hoe kan ik controleren of het hieraan ligt? Waar is dat spoortje precies voor? En zou ik deze kunnen vervangen of moet ik nu een heel nieuw display zien aan te komen? Aangezien ik de lampjes vanmiddag gecontroleerd heb op 12V lijkt het alsof er ergens iets kapot is ofzo dat de lampjes niet genoeg spanning krijgen, als de lampjes branden lijkt het erop alsof ze op ongeveer 3V branden.

Groeten Bart

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee het verbindings spoortje van de stekker naar het lampje.

Willem

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

tja maar dan zouden ze dus allebei doorgebrand moeten zijn? Is dat niet onwaarschijnlijk? En hoe zou ik dit probleem kunnen verhelpen mocht het toch zo zijn? Ik kan straks in ieder geval de spanning even meten die op dat spoortje staat, alleen blijf ik het toch vreemd vinden dat de lampjes wel zacht gloeien, dus helemaal kapot is het niet.....

Groeten Bart

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

Ben vandaag naar de sloop geweest en heb een ander schermpje getest. Deze heb ik dus maar meteen gekocht. Nu werkt hij weer perfect! Bedankt voor jullie hulp in ieder geval!

Groeten Bart

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit maar een aansluiting op de stekker van de TID / MID die de verlichting regelt.

als daar het spoortje defec t is doen ze het bijde niet meer.

willem

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

het andere schermpje werkt dus wel nu. Dus lijkt mij dat het probleem toch bij het oude schermpje ligt.. Ik heb het oude display eens aangesloten op de stekker en met een multimeter op de plaats van de lampjes gemeten.. Hier stond maar 8V op! Dus op de een of andere manier verloor de print spanning.. Bij het nieuwe display werkt alles nu perfect!
In ieder geval bedankt!

Groeten Bart

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

even meten op de print waar je spanningsverlies hebt, een pets kan vele oorzaken hebben, een spanningsregelaar oid die de geest geeft, een spoortje wat ineens uitfikt, een soldering die slecht contact maakt, een tantaal elco die klapt en kortsluiting maakt enz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.