Opel Corsa: inhouden bij doortrekken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0cc 12v

De auto start goed en rijdt goe maar als je doortrekt houd hij in, hij is zeer zenuachtig bij constante snelheid. Komt slecht op toeren bij optrekken. luchtmassameter getest en was oke. uitlaat zit niet dicht. iemand eenig idee wat het probleem zou kunnen zijn ?

bmwfriekske

Geplaatst door bmwfriekske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe is de luchtmassameter getest ?
vaak verneem je namenlijk met de uitleesappartatuur niks aan deze krengen en zijn ze hier toch de oorzaak van (komt jammerlijk genoeg te veel voor bij de x10xe en de x12xe)
uitwisselen met een nieuwe(dus niet van de sloop) en dan even proefrijden is de beste test manier
soms wil je ook verschil merken als je de stekker losneemt van de luchtmassameter en dan gaat rijden

bmwfriekske (0), 16 jaar geleden

Ik heb een luchtmassameter genomen van een andere corsa die geen problemen had, en bij de mijne gemonteerd. maar geeft geen verschil. doe juist hetzelfde.
Je kan het probleem van de corsa vergelijken met dat hij een verstopte luchtfilter heeft precies.

bmwfriekske (0), 16 jaar geleden

ik heb daarstraks de compressie gemeten van de auto en die zit op 13.5 tot 14 kg. zou daar mischien het probleem kunnen liggen ? (moet er wel bijzeggen dat ik de auto gekocht had met een lekke koppaking die reeds gemaakt is, maar daarvoor had hij het probleem ook al.)

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je bij de cillinderkop reparatie het speciale gereedschap gebruikt om nokkenassen en nokkenas sensorring op tijd te zetten ?
zo nee dan zou ik dat eerst nog controleren

bmwfriekske (0), 16 jaar geleden

ik heb twee plaatjes aan de achterkant van de nokkenassen gestoken en beneden op de polie staat een streepje en dat ook overeen gezet met het streepje op het distributiescheel.
zou dit niet juist zijn dan ?

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

op de inlaat nokkenas zit een sensorring voor de nokkenassensor je hebt een speciaal beugeltje nodig om deze ten opzichte van het tandiel op tijd te zetten daar de sensorring los met de bout tegen het tandwiel aangedrukt wordt

bmwfriekske (0), 16 jaar geleden

ja dat klopt die heb ik afgetekent hoe dat hij moest staan als de nokkenas op zijn punt staat. en daarna de nokkenas geregeld naargelang de krukas.
Maar zou had de oorzaak zijn dat hij inhoud? wand als ik de stekker van die sensor losmaak reageert de motor niet.
Even nog een vraagje, is het normaal dat hij rond de 13,5 a 14 kg compressie zit ? vind dat precies nogal veel voor een 1000 cc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.