Opel Overig 1998: inhouden bij volgas

Bouwjaar: 1998

Ik ben alle berichten nagelopen om te zien of dit probleem al behandeld is. Toch geen bevredigend antwoord gevonden, vandaar.
Bij volgas optrekken houdt de motor in vlak onder de 3000 toeren. De MAF sensor is al vervangen, deze is pas echt stuk gegaan nadat ik geprobeerd heb deze schoon te maken met remreiniger zoals voorgesteld in dit forum. Retourslangen zijn een jaar terug ook vervangen na start problemen. Het lijkt er op dat de problemen naar voren komen bij plankgas en niet wanneer het gas normaal wordt ingetrapt. Kan het liggen aan de pedaalstandsensor en hoe is deze te controleren. Helaas vermeld de ECU geen foutcodes

bert1175

Geplaatst door bert1175 , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

ceesie1583 PRO, 17 jaar geleden

Als er geen foutcode in zit dan werkt de sensoren goed.
Kijk even naar de wervelklep deze vervuilen erg of de klep zit vast.
groetjes ceesie

avonk, 17 jaar geleden

Zeg Bert, toen je die MAF sensor ging schoonmaken, werkte hij daarvoor nog wel goed? Ik wil eigenlijk preventief mijn MAF cleanen, maar begin nu toch wel te twijfelen.

gegroet

Opeltje PRO, 17 jaar geleden

hoe weet je dat er geen foutcodes gemeld worden?

bert1175, 17 jaar geleden

De ECU is uitgelezen bij een opeldealer in Slovenie nadat de wagen op de snelweg tijdens volvermogen (caravan bergop)er mee stopte. In eerste instantie dacht ik en ook de deaer aan een sensorfout maar er werden geen foutcodes gemeld. De storing bleek te bestaan uit een slappe luchtslang vanaf de intercooler die bij volvermogen dichtsloeg waardoor de motor geen lucht meer kreeg. Komt dit vaker voor? heb er in dit forum nog niet over gelezen. Na het betalen van 16 Euro (in Slovenie)(sleepkosten niet meegerekend)was ik na een oponthoud van 3 uur weer onderweg.
Andre: Na schoonmaken van de MAFsensor was deze gelijk stuk en ik heb het echt voorzichtig gedaan want ik weet hoe gevoelig deze sensoren zijn, ook in andere toepassingen.

Opeltje PRO, 17 jaar geleden

de slangen komen indrdaad vaker voor...


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.