Opel Vectra: inhouden en onregelmatig lopen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Ik heb het volgende probleem:
Mijn vectra loopt naar mijn idee niet zoals het zou moeten. Het begon allemaal met het inhouden bij lage toerentallen (<2000 rpm)
Boven dit toerental trok hij uitstekend verder op. Soms ging hij in "veilige" modus. Door het vele lezen op deze site ging mijn gedachte direct uit naar de LMM. Deze vervangen en inderdaad trok hij weer als een beer. Wel rookte hij behoorlijk. Wederom na hier wat rond geneust te hebben heb ik de EGR klep schoongemaakt. Dit echter zonder veel resultaat. Vervolgens heb ik de retourleidingen vervangen. Tijdens het lostrekken van de retourslang kwam echter het slangpilaartje los in plaats van het slangetje. Deze heb ik terug kunnen duwen maar goed afsluiten doet hij natuurlijk niet meer. Gevolg slecht starten (na ong 1 minuut doorstarten, slaat hij aan. Dit gepaard gaand met een flinke partij rookontwikkeling)
Zitten deze slangpilaartjes aan de verstuiver vast (net zoals de oude type verstuivers) en moet ik deze nu vervangen voor een nieuwe, of zijn hier andere oplossingen voor?

Marco.

cootje1785

Geplaatst door cootje1785 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cootje1785 (0), 16 jaar geleden

Even een update voor de geintereseerden onder ons. De retourslang zit niet rechtstreeks op de verstuiver maar loop via een verstuiverbrug naar de verstuiver toe. Deze zijn gewoon los te verkrijgen bij de dealer. De verstuiver zelf bevindt zich onder de nokkenas. Gelukkig hoeft de nokkenas niet verwijderd te worden om de brug te vervangen (pas er precies onderdoor). Let wel even op dat er een nieuwe verstuiverring gebruikt wordt.

Het roken van de vectra is inmiddels ook opgelost. Zoals ik in de vorige post vermeld heb, had ik de EGR klep reeds schoongemaakt. Ik heb nu het complete inlaatspruitstuk schoongemaakt. de kleppen voor de inlaat waren niet meer te bedienen vanwege de vervuiling. Alles schoongemaakt, probleem opgelost!

Marco.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.