Opel Corsa: inhouden en schokken motor

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8 klepper

Hoi,

Ik heb een opel corsa uit 1994 met een 1.4 8 klepper. Nu is mijn probleem dat de motor heel erg inhoud op lage toeren, veel benzine verbruikt, niet harder gaat als 120 bij vol gas (waar 160 top snelheid moet zijn) en af en toe schokt bij het optrekken.
Nu dacht ik zelf dat dit aan de onsteking moest liggen en heb ik bougie kabels, bougies, verdelerkap +rotor en de bobine vervangen zonder resultaat. Daarna heb ik nog mijn cat gecontroleerd(zonder gereden) en mijn luchtfilter vervangen.
Wie heeft er een idee wat het zou kunnen zijn ik hoor het graag.

alvast bedankt gr Peter

peter03

Geplaatst door peter03 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Kwiel (0), 17 jaar geleden

lampdasonde of de temp sensor van het koelwater... laat hem ff uitlezen of zo mischien kom je dan meer te weten... of mischien ook nog valse lucht vacum slang lek brandstof druk regelaar stuk... Luchtmassameter kan ook nog wat ik denk dat het waarschijnlijk wel is.... laat hem gewoon ff uitlezen

krijg je ook een motormanegmand lampje wat gaat branden

peter03 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zo ver ik weet zit in mijn opel geen luchtmassa meter. En de lambdasonde is het ook niet want daar heb ik een nieuwe van geprobeerd. Valse lucht zou misschien best wel is kunnen ik zal vandaag er even naar kijken. Mijn motor storingslampje gaat op de snelweg heel af en toe zo'n 10 sec branden maar merk daar verder niks van. In ieder geval bedankt voor je reactie.

gr peter

Kwiel (0), 17 jaar geleden

jij hebt 1 injector zoon electroniche cabarateur. daar binnen in zit die sensor wat je ook nog ff kan doen is dat oogje van de luchtmassameter ff schoonmaken met remreiniger miscihien dat ie vuil is... maar als dat lampje gaat branden is er wel wat mis op dat moment... dus uitlezen wil mischien ook wel ff...

heb hier in autodata staan dat het deze dingen kunnen zijn

(weinig vermogen - Hoge snelheid)

Motorregelingssysteem - aansluitingen/bedrading/reliais
Luchtinlaatsysteem/vacuumsysteem-lekkages
Brandstofleidingen-lekkages/beschadiging/verstopping
Temperatuursensor koelvloeistof
Temperatuursensor inlaatlucht
Sensor absolute druk inlaatspruitstuk
Motorregelmodule

(inhouden schokkeren happeren)

krukaspositiesensor/nokkenassensor
Motorregelingssysteem - aansluitingen/bedrading/reliais
Temperatuursensor koelvloeistof
Motorregelmodule

peter03 (0) PRO, 17 jaar geleden

bedankt voor de reactie maar ik ben zelf al achter het probleem gekomen. Het probleem was dat de spi die de krukaspoelie op zijn plek houd gebroken was waardoor de krukas poelie verdraait was en daardoor de ontsteking niet meer op tijd stond.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.