Opel Omega: Instrumentenpaneel verwijderen omega 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Weet iemand hoe ik het instrumentenpaneel kan verwijderen en daarna een nieuwe toerenteller erin kan zetten?
Heb ik het goed dat het instrumentenpaneel met een schroef vast zit aan de onderkant?
Dat is met nog net even onduidelijk

sandbeek

Geplaatst door sandbeek (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Kijk hier eens als je duits kunt:

http://www.blauetachos.de/doc/opel/index...

sandbeek (60), 16 jaar geleden

Heb net gekeken , helemaal TOP!

sandbeek (60), 16 jaar geleden

Heb ik het goed dat het instrumentenpaneel met een schroef vast zit aan de onderkant?
Dat is met nog net even onduidelijk.....

SneakyBass (0) PRO, 16 jaar geleden

Uitbouwen, demonteren

Inzetstuk mengluchtrooster middenvoor – zie werkwijze "Inzetstuk mengluchtrooster middenvoor uit- en inbouwen" in groep "D". Kap signaalschakelaar. Instrumentengroep verwijderen – 2 bouten. Instrumentengroep uit bekleding instrumentenbord iets lostrekken. Kabeltrosstekker ontgrendelen en lostrekken. Instrumentengroep helemaal verwijderen. Controlelampen resp. verlichting vervangen.

Inbouwen, monteren

Kabeltrosstekker aansluiten en vergrendelen. Instrumentengroep in instrumentenbord zetten. Signaalschakelaarkap, middelste luchtrooster.

Aanwijzing: Vanaf modeljaar '98 kan alleen nog het complete instrument, de kap van de instrumentengroep alsmede de controlelampen/verlichting worden vervangen.

sandbeek (60), 16 jaar geleden

zie werkwijze "Inzetstuk mengluchtrooster middenvoor uit- en inbouwen" in groep "D". waar vind ik dat? Is er nog een bijlage ?

Mvg,

Sandbeek

Vinnie981 (0), 16 jaar geleden

Uhh, als ik op de tacho website kijk bij Omega B zie ik dat er inderdaad net onder het display, na verwijderen van de kappen om je stuurhuis door de 3 schroefjes die onder in het onderste plastickapje gedraaid zitten en de 2 boutjes achter het stuur (de 2 boutjes losdraaien door je stuur eerst links en dan klein kapje op schroefje te verwijderen en schroef losdraaien en dan stuur rechts draaien, kleine kapje van schroef verwijderen en schroef losdraaien), een schroefje, aangegeven met een rode punt op foto 10.jpg van die website. Dan moet je iets met je knipperlamphendel doen, etc. Opzich lijkt het goed te doen. Ik weet alleen niet of het weer voor ieder bouwjaar anders is.... In principe komt de website redelijk overeen met wat SneakyBass beschrijft, zij het iets summier.

SneakyBass (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=sandbeek]zie werkwijze "Inzetstuk mengluchtrooster middenvoor uit- en inbouwen" in groep "D". waar vind ik dat? Is er nog een bijlage ?

Mvg,

Sandbeek[/quote]
sorry, ik heb dit rechtstreeks van de Opel TIS gekopieerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.