Opel Zafira: Kachel in de auto wordt niet warm

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter turbo (OPC)

Ik heb een probleem dat de temperatuur in de auto niet warm wordt. De aoto is al bij de garage geweest om te zoeken naar een klep achter het dashbord, helaas die zit er niet in bij dit type. Dus ben ik zelf op zoek gegaan, bij dit type auto zit een extra pomp die het warme water door de kachel circuleerd, dit heb ik nagevraagt bij de dealer en deze deelden mij mee dat deze draait als de motor extra koeling nodig heeft (geloof dit zelf niet). Nou heb ik deze pomp vervangen door er een pijpje tussen te maken zodat het water gewoon mee circuleerd via de water pomp van de auto, nu wordt de kachel ook niet warm dus het probleem extra pomp ook uitgesloten. Nu heb ik de retour leiding naar de kachel gemeten en deze wordt wel warm maar de retoer blijft louw. Er is volgens mij dus geen circulatie door de kachel radiator. Mijn vraag is zit er nog een regelklep bij de motor die de circulatie blokkeerd of is er een mogelijkheid dat de kachelradiator verstopt zit. Ik heb geprobeerd om de rubberen leidingen los te halen van de leidingen die uit de auto komen maar ik kan deze koppelingen niet los krijgen, zou iemand mij kunnen vertellen hoe dit moet.

morris

Geplaatst door morris (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

daninja (0) PRO, 17 jaar geleden

Het pompje zit er volgens mij op om als de motor uit staat de koelvloeistof nog een tijdje rond te pompen door de motor en radiateur.
Beetje nakoeling dus.
Hij werkt denk ik ook niet als de motor draait, dit weet ik echter niet zeker.
Ik vind het vreemd dat er bij jouw geen afsluitklep achter je kachelradiateur zit.
Zou er volgens mij wel moeten zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.