Opel VECTRA-C: Kachelmotor blaast niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 90

Goedemorgen,

Wij hebben een probleem met een Vectra C uit 2002. Deze auto blaast niet uit de kachelmotor. Auto starten: niet blazen, geen defrost, geen auto stand, gewoon niets. Wel hoor ik het relais inschakelen van de airco, maar met name niet blazen dus binnen. Wel werken de kleppen om lucht te regelen. Na uitlezen diverse problemen gevonden, van lucht kwaliteits- sensor tot aan voorschakel weerstand tot aan kachel motor. Tevens paneel gewisseld van bediening. Nu sensoren vervangen/kachelmotor/luchtkwaliteit sensor, maar nog geen resultaat.
Zet ik de auto op contact dan blaast de kachel heel even (20sec) en stopt. Als je gaat rijden heb je de kans dat als de auto wat warmer wordt alles weer gaat functioneren. Maar soms ook niet. Wat dan wel opvalt is dat het toerental niet stabiel is. Schommelt tussen snelheden.
De foutcode die hij nu nog aangeeft, na het vervangen van alle andere componenten: B0193 met de melding geen feedback

Iemand die ons verder kan helpen?

tijsmartens

Geplaatst door tijsmartens PRO , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

jhl PRO, 4 jaar geleden

Als ik het goed begrijp heb je de kachelmotor nog niet vervangen? Wij hebben er reeds een paar vervangen zowel op Vectra C als op de Saab-tegenhanger. Gingen defekt door waterinsijpeling of slechte evacuatie. Toch effe checken.

Beste antwoord, geplaatst door tijsmartens PRO, 3 jaar geleden

Allen, dank, inderdaad de kachelmotor vol met water..

Opgelost nu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.