Opel c2.0xe: kadett gsi motor door spoelen

Bouwjaar: 1992

hey een vraag heb wel eens gehoord dat je een motor blok eens in de zoveel tyd moet door spoelen dus olie eruit en dan een uurtje moet laten draaien met (diesel)d8 zelf nooit!!!! omdat diesel volgens my erg schaal is.en er misschien schade aant blok ontstaat (kleppen ,stoters,en de nokke assen en alles klopt dit: of kan ik dat gewoon doen dus? of dat iemand een beter idee weet of juist nooit doen haha!!!grt dan

danny gsi 16v

Geplaatst door danny gsi 16v (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat zijn sprookjes niet doen hoor!!!
Als je de normale termijn voor olie verversen aan houd en een goede olie soort gebruikt is de vervuiling van de motor minimaal

Hans

danny gsi 16v (0), 19 jaar geleden

hey ok maar wat ist normale termyn 2xper jaar of zo filter en nieuwe olie ? en ik gooi er altyd half synthetisch in van valvoline 10w40 is dit goed of nog iets te dik want ik heb 5w40 ook geprobeerd maar dat is te dun denk ik omdat ik toen vaker in de ochtend ligt de kleppen hoorde 2sec en met 10 w40 nooit!

Nathan (0), 19 jaar geleden

Olie bij deze motoren het liefst verversen om de max. 10 a 15.000 km.Natuurlijk altijd olie (en evt. luchtfilter) meevervangen Gebruik het liefte een volsynthetische olie, maar de valvoline half syntheet volstaat in principe ook bij normaal gebruik.10w40 is goed, als de motor verder in goede staat is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.