Opel astra 18 i: afslaande motor

Bouwjaar: 1992

Ik heb een beetje rondgekeken op deze site en zie dat er een hoop astra's het zelfde probleem hebben(afslaande motor).
In veel gevallen helpt het om de STAPPENMOTER schoon te maken.
Mijn vraag is wat is de STAPPENMOTOR en waar zit deze?

clasquin

Geplaatst door clasquin (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo de stappen motor herken je aan... er zitten 2 luchtomloop slangen aan meestal haaks.. met aan de achterzijde een stekker..!! trek de stekker er af ( lipje in drukken ) dan de slangen er af....!! pak hem uit z'n huis..?... hou één kant dicht met een doek ( duim ) spuit hem vol met een cabarateur reiniger,,, ( schudden ) even laten intrekken dan schoonblazen.. weer monteren..!! klaar,( test hem ) start de motor. laat hem even draaien.. trek alleen de stekker er af van de stappenmotor ) draait de motor nu versnelt.. stappenmotor goed..!! ( stekker er weer op )

paul


ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het een c18nz is dan zit de stappen motor bij de brandstof inspuithuis zwart luchtinlaat met twee schroeven eraf draaien dan zie de stappen motor zitten vier draden ,en het zit met kleine torx schroeven vast vast

groetjes Ceesie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.