Opel Corsa: Kan geen gas geven, draaid enkel op ralentie

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z13DTJ

Hallo

Heb hier een Corsa D binnen waarbij als je gas geeft (plankgas) tot 1200tr gaat en dan terug naar 800tr gaat zo op en af het lichtje vd batterij gaat dan ook mee pinken. Draaid normaal op ralentie.
Wat mij opgevallen was in de data gegevens is dat toerental signaal en nokkenas signaal wanneer je gas geeft van 1200tr naar 0tr gaat en terug naar 1200tr, Heb krukas sensor vervangen daar was effectief een gat in geslagen, heb ook nog nokkenas sensor vervangen zonder resultaat.
In meerdere stuurdozen komen er fouten over can bus communicatie heb de can bus met de scoop gemeten aan de motorstuurdoos en niets verdacht vastgesteld, heb ook de sgnalen van krukas en nokkenas sensor gemeten met de scoop mar ook hier niets abnormaal vatsgesteld.

Iemand een idee?

Mvg

ddtallesok

Geplaatst door ddtallesok (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

gek: roetfilter ok en brandstoffilter niet verstopt?

ddtallesok (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo

Indien brandstoffilter of roetfilter het probleem zouden maken dan zou verklikker alternator toch niet mogen gaan branden (pinken) ???.

Mvg

ddtallesok (0) PRO, 11 jaar geleden

Bout van starter afgebroken en draaide mee en kwam tegen sensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.